מרק סולת ושום מרוקאי – המתכון שירפא אתכם מהקור
באדיבות: דליה בן חמו
מתכון למרק סולת מושלם עם נגיעות שום, שילוב טעמים מענג עם מרקם סמיך בעדינות שאי אפשר להפסיק לאכול.
מרק אנטיביוטי ובריא כזה שאוכלים כשחולים או כשצריך לחזק את המערכת החיסונית, מבלי להתפשר על הטעמים המענגים באמת!
הוראות הכנה:
- נטגן 2-3 שיני שום עם חצי כף שמן זית.
- נוסיף 7-8 ספלים מים רותחים לתוך הסיר.
- נוסיף לתוך המים 1-2 כפיות מלח, מעט פלפל שחור, ומעט כורכום.
- נשפוך בתנועה סיבובית 1 ½ כוסות סולת לתוך המים.
- נערבב היטב כאשר מוסיפים את הסולת על מנת שלא יווצרו גושים.
- נוסיף חצי חבילה כוסברה ונבשל כרבע שעה עד שמתקבל מרקם סמיך.
שאלות נפוצות:
כמה זמן בישול?
רבע שעה עד 20 דקות. המרק מוכן כשהוא מסמיך.
האם ניתן להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה למשל, או ירק כלשהו אחר?
אפשר, יצא טעים אבל פחות אותנטי. אם בכל זאת, אז לנסות פטרוזיליה קצוצה (דק דק) ובזיליקום ביחד עם הגבעולים.
יש שמוסיפים גרגרי חילבה שלמים, האם זה מתאים למרק סולת?
בטוח ניתן להוסיף אם אוהבים. לא יכול לגרוע, זה בריא מאוד.