המתכון הסודי לפיצה איטלקית אותנטית

המתכון הסודי לפיצה איטלקית אותנטית

מתכון לפיצה ביתית מושלמת

מרכיבים לבצק:

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן רגיל
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ו-1/4 כוסות מים חמימים

מרכיבים לרוטב וגבינה:

  • 1 קופסת רוטב פיצה פרפקטו
  • 250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 250 גרם גבינת עמק מגוררת

תוספות:

  • שמן זית
  • שומשום

מתכונים נוספים

מרק גריסים מרוקאי אגדי שיחמם לכם את הלב והבטן!
תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות כמו במסעדה
פרוסות כבש אגדיות בתנור שיגנבו את ההצגה בכל ארוחה!

אופן הכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, השמרים והסוכר. הוסיפו את השמנים והתחילו ללוש. הוסיפו בהדרגה את המים החמימים תוך כדי לישה. לאחר מספר דקות לישה, הוסיפו את המלח ולושו עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.
  2. התפחה ראשונה: קמחו קערה נקייה והניחו בה את הבצק. קמחו קלות את פני הבצק והניחו להתפחה במקום חמים למשך 45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. פתיחת הבצק: על משטח מקומח, פתחו את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ בעזרת הידיים.
  4. הכנת הפיצה: העבירו את הבצק לנייר אפייה המונח על רשת התנור. קפלו מעט את השוליים כלפי פנים ומרחו עליהם שמן זית. הניחו להתפחה נוספת למשך 10 דקות.
  5. הוספת רוטב וגבינה: מרחו את רוטב הפיצה על הבצק באופן אחיד. פזרו את הגבינות המגוררות מעל הרוטב.
  6. תוספות: פזרו סומסום על שולי הבצק.
  7. אפייה: הכניסו את הפיצה לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (250 מעלות צלזיוס בדרך כלל) והניחו אותה בשליש התחתון של התנור. אפו למשך 10-15 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים והגבינה נמסה ומשחימה מעט.

טיפים:

  • ניתן להוסיף תוספות נוספות לפי הטעם, כמו זיתים, פטריות, בצל, תירס ועוד.
  • אם אתם מעדיפים בצק דק יותר, פתחו אותו לעובי של כ-0.5 ס"מ.
  • ניתן להכין כמות כפולה של בצק ולהקפיא חצי ממנו לשימוש עתידי.

בתיאבון!

מתכון של אורה ארגוב.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *