כבד בקר צרוב עם תבלינים ארומטיים
זמן הכנה: כ- 1 שעה ו-15 דקות (כולל זמן השרייה) זמן בישול: 5-10 דקות
מרכיבים:
- 1 ק"ג כבד בקר, פרוס לפרוסות
- 5 שיני שום, כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף כמון
- מלח
אופן ההכנה:
- שלב מקדים: ממליחים קלות את פרוסות הכבד וצורבים אותן במהירות מעל להבה גלויה עד לשינוי צבע קל (יש להיזהר לא לייבש את הכבד).
- הכנת המרינדה: בקערה, מערבבים היטב את השום הכתוש, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, שמן זית, כמון ומלח.
- השריית הכבד: מעבירים את פרוסות הכבד הצרוב לקערה עם המרינדה ומערבבים היטב כך שכל הפרוסות יצופו בתבלינים. מכסים את הקערה ומניחים במקרר למשך שעה לספיגת הטעמים.
- צריבת הכבד: מחממים פלנצ'ה או מחבת פסים לחום גבוה. מוציאים את פרוסות הכבד מהמרינדה ומניחים על המשטח החם. צורבים כל פרוסה במשך דקה-שתיים מכל צד, עד שהכבד משחים קלות מבחוץ אך עדיין רך ועדין מבפנים.
- הגשה: מגישים את הכבד הצרוב מיד, חם וטרי. הכבד טעים במיוחד לצד סלט ירוק רענן ופירה.
מתכון של מדי רואקי.