לחמניות ביס גבינה במילוי זיתים
זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל קירור הבצק) זמן אפייה: 20-25 דקות סה"כ: כשעה ו-10 דקות עד שעה ו-15 דקות
מצרכים:
לבצק:
- 2 ½ כוסות קמח תופח מנופה (350 גרם) או 2 וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית חומץ
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 גביע שמנת חמוצה (27% שומן, 200 מ"ל)
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (צ'דר, קשקבל, פרמז'ן או גבינה אחרת שאוהבים)
למילוי:
- 30-35 זיתים ירוקים מגולענים
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים
- שומשום בנדיבות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- שוטפים את הזיתים במים חמים, מייבשים ומצננים.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-30-35 כדורים קטנים.
- יוצרים גומה במרכז כל כדור בעזרת אגודל מקומח קלות.
- מכניסים זית לכל גומה וסוגרים את הבצק מסביבו, מכדררים לכדור.
- טובלים כל כדור בקערת הביצה הטרופה ומצפים בשומשום.
- מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים מרווחים ביניהם.
- אופים במשך 20-25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.
בתאבון!
מתכון של סבתא לאה.