אני לא מאמין שיש אדם עלי אדמות שמסוגל להתנגד לקערה מעלפת של מק אנד צ'יז ביתי! אבל האמת היא שלא תמיד יש לנו זמן וכוח להתעסק עם הכנות מרובות… אז חכו שתגלו את המתכון המהפכני שלי – מק אנד צ'יז חלומי, עשיר בטירוף, שמכינים בקלות במחבת יחידה! זה ממש פשוט להכין אותו, אבל התוצאה משאירה את כולם פעורי פה. כל ביס מרגיש כמו חיבוק חם ומנחם, וכל הבית מתמלא בארומה ממכרת של גבינה מותכת. מדובר במנה שתשדרג לכם כל ארוחה או מפגש לאירוע בלתי נשכח!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 5 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- סה"כ זמן: 25 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות: 6 מנות
אני חייב להודות שאני די מכור למק אנד צ'יז הזה… הוא ממלא אותי בשמחה בכל פעם מחדש כי הוא כל כך קל ומהיר להכנה, אבל עדיין נותן תחושה של פינוק אולטימטיבי. זה באמת המתכון האידיאלי לימים עמוסים כשבא לנו משהו מנחם או כשצריך להאכיל חבורה שלמה של ילדים או אורחים. גם מבוגרים לא יוכלו להפסיק לקעקע ממנו! יש משהו קסום במפגש בין הפסטה הרכה, הרוטב הקטיפתי, הגבינות המושחתות והתוספות המעניינות. פשוט תענוג שמימי בקערה.
מצרכים קסומים שיהפכו את המק שלכם לאגדי
- חבילה (500 גרם) פסטה בצורת מרפרף
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות קמח
- 4 כוסות (1 ליטר) חלב
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 2 כוסות גבינה צהובה מגוררת (צ'דר, גאודה וכו')
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
נשמע טעים, נכון? והמרכיבים ממש בסיסיים וקלים להשגה. אני ממליץ להשתמש בגבינות איכותיות כי הן הכוכבות האמיתיות של המנה הזאת. אבל תרגישו חופשי לשחק עם הטעמים ולהתאים למה שאתם הכי אוהבים. למשל, גבינת עזים, פטה או גורגונזולה יכולות להוסיף טוויסט מעניין. אם יש לכם ילדים שונאי חרדל, פשוט השמיטו אותו – זה עדיין יהיה מעולה!
בואו נראה איך בתוך דקות ספורות אתם יכולים להפוך את החומרים האלה ליצירת מופת שתיכנס ישר ללב (ולקיבה):
צעדי קסם שיובילו אתכם אל המק אנד צ'יז המושלם
- מרתיחים מים במחבת גדולה ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה עד שהיא אל-דנטה. מסננים ושומרים 1/2 כוס מי בישול בצד.
- באותה מחבת ממיסים את החמאה על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב במשך כדקה עד שנוצר בצק חלק.
- מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד. מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק וחרדל, וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים למחבת את הגבינות ואת הפסטה המבושלת ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה לגמרי והפסטה מצופה כולה ברוטב. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט ממי הבישול כדי להגיע למרקם הרצוי.
- טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, מעבירים לקערות הגשה אישיות ומגישים מיד כשהמק אנד צ'יז עוד מהביל ומבעבע!
למה המק אנד צ'יז הזה הוא בכלל לא ג'אנק פוד?
- הוא מכיל חלבונים איכותיים מהחלב והגבינות שחשובים לשרירים ולעצמות
- הפסטה מספקת פחמימות מורכבות שנותנות לנו אנרגיה לאורך זמן
- יש בו סידן וזרחן מהגבינות שתורמים לבריאות השיניים והעצמות
- תוספת החרדל מכניסה את הסינגרין, רכיב צמחי בעל תכונות אנטי דלקתיות
- שליטה ביתית על הרכיבים והכמויות מאפשרת לנו לדעת בדיוק מה נכנס לגוף
אז אם חשקה נפשכם לגוון ולהכניס עוד טעמים ומרקמים למק שלכם, הנה כמה רעיונות לתוספות שישדרגו אותו בטירוף:
- קוביות בטטה אפויות או דלעת ערמונים צלויה
- ברוקולי או כרובית מאודים
- פרוסות נקניקייה מעושנת או קוביות בייקון מטוגנות
- עגבניות שרי חצויות ועלי בזיליקום קצוצים
- פירורי לחם קלויים עם שום ופטרוזיליה שמפזרים מעל לפני ההגשה
- כף חמאת בוטנים קרמית או ממרח פסטו שמערבבים לרוטב בסוף
מכירים את זה שלפעמים נתקעים עם ערימת שאלות על מתכון חדש שאנחנו מתלבטים אם להכין? אז הנה, חסכתי לכם את ההתלבטויות ואספתי כאן את כל התהיות והתשובות שיכולות לעלות לכם לגבי המק אנד צ'יז המעולה הזה!
כל מה שרציתם לדעת על מק אנד צ'יז ולא העזתם לשאול
איזה סוגי פסטה אחרים יכולים להתאים חוץ ממקרונים? האמת היא שכל פסטה תעבוד פה מצוין! אם בא לכם מרקם אחר נסו פסטות קצרות כמו פנה, פוזילי, קונכיות או רוטיני. אם מעדיפים משהו ארוך יותר, לכו על פפרדלה רחבה או על ספגטי מחיטה מלאה. לגרסה קלילה אפילו יותר החליפו חלק מהפסטה ברצועות דלעת ספגטי שתבושל יחד עם הרוטב. תתפרעו, אין פה חוקים – רק שהמנה הסופית תצא הכי טעימה שיש לכם!
אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? בוודאי! אם יש לכם רגישות לגלוטן או שאתם פשוט מעדיפים להימנע ממנו, פשוט תחליפו את הקמח הרגיל בקמח כוסמת, קמח אורז או תערובת ללא גלוטן. לא תרגישו שום הבדל בטעם או במרקם, אני מבטיח. רק תקפידו להשתמש בפסטה ללא גלוטן מתאימה וזהו – תוכלו להנות מהמנה בלי דאגות.
האם חייבים להשתמש בחלב? יש לי אורח שלא סובל לקטוז… ממש לא חייבים! אם מישהו בסביבה רגיש ללקטוז, תוכלו להשתמש גם בחלב דל לקטוז או אפילו בתחליפים על בסיס אגוזים או קטניות כמו חלב שקדים או חלב סויה. זה ישנה קצת את הטעם אבל עדיין יהיה נהדר. במקרה הזה רק הקפידו לשים פחות מלח כי החלב הצמחי לפעמים מכיל רמת נתרן גבוהה יותר.
המתכון נראה לי קצת יבש, מה אני יכולה לעשות? אין צורך לדאוג, התשובה נמצאת במי הבישול של הפסטה ששמרנו בצד! אם המק אנד צ'יז נראה לכם קצת סמיך או יבש מדי, פשוט הוסיפו עוד רבע כוס מנוזל הבישול ותערבבו עד שהוא נספג – זה יחזיר את הקרמיות בלי לדלל את הטעמים. במידת הצורך אפשר לחזור על זה שוב עד שתקבלו את המרקם האידיאלי.
איך להימנע מגושים של קמח ברוטב? הסוד לרוטב חלק הוא בשני דברים חשובים – תמיד להוסיף את החלב בהדרגה לתערובת החמאה והקמח תוך כדי ערבוב מתמיד, וגם לא להפסיק לערבב בכל זמן הבישול. ככה הרוטב יספיג את הנוזלים בצורה שווה ולא ייווצרו גושים. אם בכל זאת יש לכם גושים קטנים, אל תתביישו להשתמש בוויסק (מטרפה) כדי לפרק אותם בתנועות מהירות. הרוטב שלכם יהיה משי!
איך אדע מתי הפסטה אל-דנטה ולא יותר מדי רכה? נו באמת, כולנו מכירים את הרגע המביך הזה שבו אנחנו מנסים להעריך אם האטריות כבר מוכנות או לא… הכי קל לבדוק את זה פשוט על ידי טעימה! תוציאו פסטה בודדת מהסיר לצלחת, תנו לה להתקרר כמה שניות ותטעמו. אם היא רכה אבל עדיין מציעה התנגדות קלה לשן, סימן שהיא אל-דנטה מושלמת. אם מרגישים שהיא כבר יותר מדי רכה, מהר לסנן ולהעביר לקערה עם מעט שמן זית כדי שלא תתפרק.