מתכון לצלי בקר עם פטריות 🍄

צלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בקר עם פטריות 🍄

מצרכים:

  • 1 נתח בשר מס' 5 (צלי כתף)
  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון (800 גרם סה"כ, אפשר להוסיף גם ערמונים)
  • 1 בצל גדול
  • 6 שיני שום
  • 1 שקית רוטב צלי אוסם (22 גרם)
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כף מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • 3-4 עלי דפנה
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3-4 פלפל צ'ילי יבש חריף (סודניה)
  • 1½ כוסות מים חמים
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. בישול הבשר:
    • בסיר לחץ, מבשלים את הבשר עם הפלפל האנגלי, עלי דפנה, ומים עד מעל לגובה הבשר למשך 40 דקות.
    • מקררים את הבשר היטב (רצוי לשים לילה במקרר ורק למחרת לחתוך לפרוסות).
  2. טיגון והכנת הרוטב:
    • מטגנים בסיר שטוח את הבצל חתוך לרצועות עד להזהבה קלה.
    • מוסיפים את השום חתוך לפרוסות דקות ומטגנים לכמה שניות.
    • מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את התבלינים: פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה, ומרק עוף. מערבבים היטב.
  3. הוספת הרוטב והתבלינים:
    • מערבבים את אבקת רוטב הצלי עם כוס מים חמים ומוסיפים לסיר.
    • מוסיפים את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי, ופלפלי הצ'ילי היבש.
  4. הכנסת הבשר והפטריות:
    • מניחים את פרוסות הבשר בתוך הסיר ומפזרים מעל את הפטריות.
    • מוסיפים עוד כוס וחצי מים חמים כך שהמים מכסים את הבשר מעט.
    • מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  5. בישול וסיום:
    • מתקנים את טעם הרוטב במידת הצורך.
    • מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצמצמים והבשר מתרכך.
    • מנערים את הסיר מידי פעם כדי למנוע הדבקות.
    • 2 דקות לפני סיום הבישול, מפזרים כוסברה קצוצה ומכבים את האש.

יוצר המתכון: סוניה סאני בן הרוש

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *