מתכון לצלי בקר עם פטריות 🍄
מצרכים:
- 1 נתח בשר מס' 5 (צלי כתף)
- 2 קופסאות פטריות שמפיניון (800 גרם סה"כ, אפשר להוסיף גם ערמונים)
- 1 בצל גדול
- 6 שיני שום
- 1 שקית רוטב צלי אוסם (22 גרם)
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- ½ כף מרק עוף
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- ½ כפית כורכום
- 3-4 עלי דפנה
- 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
- 3-4 פלפל צ'ילי יבש חריף (סודניה)
- 1½ כוסות מים חמים
- חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- בישול הבשר:
- בסיר לחץ, מבשלים את הבשר עם הפלפל האנגלי, עלי דפנה, ומים עד מעל לגובה הבשר למשך 40 דקות.
- מקררים את הבשר היטב (רצוי לשים לילה במקרר ורק למחרת לחתוך לפרוסות).
- טיגון והכנת הרוטב:
- מטגנים בסיר שטוח את הבצל חתוך לרצועות עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום חתוך לפרוסות דקות ומטגנים לכמה שניות.
- מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את התבלינים: פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה, ומרק עוף. מערבבים היטב.
- הוספת הרוטב והתבלינים:
- מערבבים את אבקת רוטב הצלי עם כוס מים חמים ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי, ופלפלי הצ'ילי היבש.
- הכנסת הבשר והפטריות:
- מניחים את פרוסות הבשר בתוך הסיר ומפזרים מעל את הפטריות.
- מוסיפים עוד כוס וחצי מים חמים כך שהמים מכסים את הבשר מעט.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- בישול וסיום:
- מתקנים את טעם הרוטב במידת הצורך.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצמצמים והבשר מתרכך.
- מנערים את הסיר מידי פעם כדי למנוע הדבקות.
- 2 דקות לפני סיום הבישול, מפזרים כוסברה קצוצה ומכבים את האש.
יוצר המתכון: סוניה סאני בן הרוש