סלט פלפלים קלויים מרוקאי – טעמים מהמטבח של סבתא!
ברוכים הבאים לממלכה הטרייה של הסלטים! היום אני מתכוונת לקחת אתכם למסע מענג עם מתכון מנצח לסלט פלפלים קלויים מרוקאי. כן, כן, לא סתם סלט, אלא כזה שהפרחים בו עתידים לפרוץ את גבולות הטעם על הצלחת שלכם. אז אם אתם מוכנים, בואו נתחיל!
מה צריך כדי שיצא לך סלט מוצלח?
- 4 פלפלים צבעוניים (ורוד, אדום, צהוב, ירוק) – כי למה לא להפתיע?
- 1 בצל גדול, קצוץ דק – הלהיט של מלח הזכות!
- חופן גדול של פטרוזיליה – כי טעם זה לא רק מהשקשוקה קרה
- שום כתוש – הגעת למקום הנכון, קפיצה מהחיים שלך!
- מיץ מלימון אחד – למי שאוהב חומציות
- שמן זית – לא נמרח, רק שימוש מועיל
- מלח ופלפל – שלא ייראה חול מרקע
איך מכינים את פלאי הסלט הזה?
נתחיל בקולעים את הפלפלים על הלהבה – תנו להם קצת אהבה על הגריל או בתנור בחום גבוה. תנסו לא לחכות כשאתם שמים אותם בתנור! כשהקליפה מתחילה להתקלף, זה הסימן שלכם לסוף. אחרי 20-30 דקות, תוציאו את הפלפלים ועטפו אותם בנייר אלומיניום. תנו להם לנוח כמו שאגם חולה בשמש!
שלב הבא הוא?
לאחר שהפלפלים התקררו (ואנחנו מאחלים להם בריאות), קילפו את הקליפות, וחתכו לקוביות. הוסיפו לבצל הקצוץ, פטרוזיליה ושום כתוש. עכשיו הגיע הזמן להכניס את החומרים למיקסר ולתבל עם מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל. תנו לכך טיוף טוב – תסבירו לסלט שאתם אוהבים אותו!
שאלות שיכולות לעלות לכם
- אפשר להשתמש בפלפלים קפואים? – עדיף לא, זה לא ייתן את הטעם הטרי!
- מה ניתן להוסיף לסלט? – טחינה לסגנון מפתיע, או אולי שקדים קצוצים?
- איך להגיש את הסלט? – פשטות, להניח אותו בקערת הגשה ולפזר מעל פטרוזיליה טרייה!
- לכמה זמן הסלט מחזיק? – הכי טוב לאכול אותו באותו יום, אבל נו, ביום למחרת הוא עדיין בסדר!
אז voilà! יש לכם סלט פלפלים קלויים מרוקאי שהולך עם כל דבר. תזכרו, גם כשהאוכל לא יוצא מושלם, לא נורא – לפחות תיהנו מהתהליך! 🥳