סלט תרד ועגבניות שרי קסום שיהפוך אתכם לאלופי הבריאות

סלט תרד עם עגבניות שרי בריא וטעים אש

הסתכסכתם עם העלים הירוקים בצלחת? אולי הגיע הזמן להתאהב מחדש בסלט הכי טעים, מרענן ובריא בעולם! סלט התרד והעגבניות השרי המשגע הזה יגרום לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב וללקק את הקערה עד הסוף.

ירוק זה הצבע החדש של העונה וזה בדיוק מה שאתם צריכים כדי להתחיל את הקיץ ברגל ימין. השילוב המנצח של עלי תרד טריים ופריכים עם עגבניות שרי מתוקות בתיבול הדרים מרענן פשוט מרקיע שחקים וגורם לכל ביס להיות חגיגה של בריאות.

זמן הכנה ודרגת קושי

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן קירור: 15 דקות (אופציונלי)
  • סה"כ זמן: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות: 4 מנות כתוספת או 2 כמנה עיקרית

הידעתם שתרד הוא אחד המזונות העתיקים ביותר בעולם? יש עדויות לגידולו עוד לפני 2000 שנים בפרס העתיקה. מאז ועד היום הוא נחשב למלך הירקות העליים בזכות הערכים התזונתיים המדהימים שלו – הוא מכיל יותר ברזל מבשר בקר, יותר סידן מחלב ויותר ויטמין C מתפוזים!

העגבניות השרי לעומת זאת הן זן מיניאטורי של העגבניות שפותח רק בשנות ה-70, אך במהרה כבש את העולם בזכות הטעם המרוכז, הצבע העמוק והמרקם העסיסי שלו. הן מכילות פי 2 יותר ליקופן מעגבניות רגילות, מה שהופך אותן למעצמה אמיתית של נוגדי חמצון.

השילוב של שני הסופר-פודס האלה עם רוטב לימוני מתקתק הוא פשוט מהמם ביופיו. הירוק הבוהק של התרד משתלב באדום העז של העגבניות ויוצר פלטת צבעים עליזה שקוראת לכם לצלול פנימה עם המזלג. הרוטב משלים את המנגינה עם מתיקות עדינה וחמיצות מרעננת שמעירה את בלוטות הטעם והופכת את הסלט לבלתי נשכח.

חומרי גלם נצרכים להכנת סלט מנצח

  • 200 גרם עלי תרד רחוצים ויבשים
  • 2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים

לרוטב ההדרים:

  • 1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופציות לשדרוג הסלט:

  • להוספת טעם אגוזי נהדר, החליפו את הצנוברים בשקדים, פקאן או אגוזי מלך קצוצים.
  • בשביל טוויסט מיוחד אפשר לערבב לתרד עלי בייבי, רוקט או חסה סגולה.
  • גבינת פטה מפוררת, קוביות מוצרלה או גבינה בולגרית יתנו מגע של עושר.
  • סלק צלוי, גזר מגורד, סלרי או אפילו כרוב לבן יוסיפו מרקם וצבע.

אם אתם רוצים טעם יותר אינטנסיבי, הקפידו להשתמש בעגבניות שרי הכי בשלות ואדומות שיש. בעונה פשוט תענוג למצוא אותן בשפע ולהתפנק בהן. אם קשה להשיג תפוזים סחוטים טריים, אפשר להחליף במיץ קנוי איכותי ללא תוספת סוכר. הבצל הסגול אמנם אופציונלי אבל ממש מומלץ כי הוא נותן נגיעה מתקתקה ופריכות נעימה.

הכי חשוב לזכור שככל שהסלט יותר טרי, ככה יהיה לו טעם יותר מדהים. קנו את כל הירקות סמוך ככל האפשר לזמן ההגשה כדי לשמור על האיכות והרעננות. עדיף לרחוץ ולייבש את התרד מראש אבל לערבב הכל רק לפני ההגשה כדי שלא יימאס או יכמוש.

מדריך צעד אחר צעד להרכבת סלט תרד ושרי

  1. רוחצים ומייבשים היטב את עלי התרד בסלסלה או מייבש עלים.
  2. חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומעבירים לקערת הגשה.
  3. פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקיקות ומוסיפים לקערה עם העגבניות.
  4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב ההדרים – שמים את המיץ, הדבש, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים עד שהדבש נמס.
  5. מוזגים את הרוטב על העגבניות והבצל, מוסיפים את עלי התרד ומערבבים בעדינות עד שכל העלים מצופים ברוטב.
  6. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים (או האגוזים האהובים עליכם).
  7. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הצורך.
  8. מגישים מיד כמנת ירקות צדדית או כמנה עיקרית עם תוספות כמו אבוקדו, ביצה קשה או טונה.

יתרונות בריאותיים מדהימים של סלט תרד עונתי

  • תרד הוא מקור מעולה לויטמינים A, C, K, חומצה פולית וברזל.
  • עגבניות שרי מכילות נוגדי חמצון חזקים כמו ליקופן שתורם למניעת סרטן.
  • שמן זית הוא שומן בריא חד בלתי רווי שמסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם.
  • מיץ הדרים עשיר בוויטמין C, אשלגן ופלבנואידים בעלי סגולות אנטי דלקתיות.
  • הצנוברים מספקים שומן בלתי רווי, אבץ, ויטמין E וסלניום.

ואריאציות ורעיונות לגיוון הסלט את המתכון הזה אפשר לשדרג בקלות עם שילובים מיוחדים וממרחים לפי העדפתכם. לצד תוספת של בטטה צלויה, קינואה או אורז מלא אפשר ליצור ארוחה מלאה ומשביעה בפחות מחצי שעה. אוהבים אוכל אסייתי? החליפו את הרוטב במעט שמן שומשום וצ'ילי והוסיפו אטריות אורז וקוביות טופו מוקפצות.

בשביל אפקט ויזואלי מרשים תוכלו להגיש את הסלט בצנצנות זכוכית שכבות שכבות עם קרוטונים, פסטו, קוביות אבטיח או חמוציות מיובשות. הוא ייראה כמו יצירת אמנות אכילה מהחלומות ויגנוב את ההצגה בכל אירוע. ואם נמאס לכם מסלט ירוק, אפשר להכין גם גרסת תרד מאודה עם בצל מקורמל ופטריות צרובות שתשדרג כל ארוחה.

שאלות ותשובות על המתכון לסלט תרד ועגבניות שרי מושלם

תרד נא זה לא מסוכן לאכול? למרות שיש אנשים שחוששים מתרד טרי בגלל חומרי אוקסאלט, הסיכוי לספוג רעלנים ממנו זניח ביותר אלא אם אתם אוכלים קילוגרמים בכל יום. צריכת תרד במתינות היא לא רק בטוחה אלא גם מאד מומלצת להשגת הטבות בריאותיות מדהימות. אם אתם רוצים לסלק חששות, אפשר ללאנץ' אותו מעט במים רותחים לפני ההגשה ולשמור בקירור.

**האם אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום שרי? ** בהחלט, כל סוג של עגבניות מתאים. פשוט חתכו אותן לקוביות קטנות בגודל דומה לעגבניות השרי כדי לשמור על אחידות המרקם והמראה. עגבניות בשלות יותר יתנו טעם וצבע מרוכזים ונהדרים, ואילו עגבניות מוחמצות יוסיפו טוויסט מפתיע. תתאימו את הבחירה לפי מה שזמין ואהוב עליכם – אי אפשר לטעות!

מה עושים אם הסלט יצא חמוץ מדי? הפתרון הכי פשוט הוא להוסיף עוד מעט דבש, סירופ מייפל או אפילו קוביית סוכר לרוטב כדי לאזן חמיצות מוגזמת. טעמו והוסיפו בהדרגה רק כפית אחת בכל פעם למנוע עודף מתיקות. אם נמאס לכם מהרוטב לגמרי, אפשר להחליף אותו בשמן זית, מיץ לימון וכפית חרדל דיז'ון. זכרו שתמיד קל יותר להמתיק מלהחמיץ, אז התחילו בזהירות.

כמה זמן הסלט יכול להחזיק במקרר? רצוי לאכול את הסלט ביום ההכנה כדי להנות מהטריות והפריכות המקסימלית של המרכיבים. אם נשאר לכם קצת למחרת, אחסנו במיכל אטום ואכלו תוך 24 שעות. הטיפ שלי הוא לא לערבב את הרוטב עד לפני ההגשה כדי למנוע מהירקות להתרכך ולאבד צבע ומרקם. ככה תוכלו "לרענן" בקלות את הסלט בכל פעם מחדש.

מבחינתי שימוש בעלי תרד במקום חסה בכל סלט הוא שיא החדשנות וההתחדשות בעולם האוכל הבריא זו דרך מדהימה להכניס יותר ברזל, סיבים וערך תזונתי לתזונה מבלי להתפשר על הטעם או הכיף. אני ממש אוהב לגוון בתוספות ולהמציא מתכונים חדשים בכל פעם שמצליחים לצבוע את הצלחת בגוונים עליזים של ירוק וירקרק.

אני חייב להודות שגם בתור טבח וחובב אוכל בריא, לי עצמי לקח זמן להבין את הפוטנציאל האדיר שיש לסלט תרד קלאסי. פעם חשבתי שזה משעמם או תפל, אבל ברגע שנתתי לו הזדמנות הוא כבש אותי ברעננות ובפשטות המופלאה שלו. זה פשוט אוכל שעושה שמח בלב!

עכשיו אני מגיש אותו בכל ארוחה אפשרית – כתוספת לדגים ועופות, כמנה עיקרית עם קטניות או דגנים, לצד גבינות וממרחים ואפילו כבסיס פיצה ירוקה מטריפה… אין גבול ליצירתיות שהוא מאפשר ולשמחה שהוא מביא איתו לשולחן.

אז קדימה, תנו לסלט הזה צ'אנס אמיתי גם אם לא התלהבתם בעבר מעלים ירוקים. תנסו אותו עם שילובים מיוחדים משלכם ותראו כמה קל ליהנות מהמתכון השווה הזה. אני מבטיח שברגע שתתחילו להגיש אותו לחברים ולמשפחה, כולם יבקשו עוד ויתחננו שתכינו שוב.

ומי יודע, אולי בזכות הסלט הפשוט הזה אפילו תתאהבו מחדש בבישול בריא ותרצו להמציא עוד אינסוף מנות מזינות וצבעוניות? רק אל תשכחו לספר לי איך יצא ולשתף בטיפים ובתמונות של הניסיונות שלכם, כי אין דבר שאני אוהב יותר מהשראה הדדית במטבח!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *