עוגת שקדים אוורירית מדהימה
באמת שאין כמו הרגע הזה שבו אתם פותחים את התנור וריח מופלא של עוגה טרייה ממלא את הבית. ריח שמזכיר לנו את הילדות, את הסופי שבוע עם סבתא במטבח. כן, למי מאיתנו לא הייתה סבתא מוכשרת שהכינה עוגות מדהימות ששברו את כל שיאי המתיקות והניחוח? העוגה הזו, עוגת השקדים האוורירית, היא בדיוק כמו ההזכרות ההיא. משגעת, אגדי, ומעלף!
כשהחברה מגיעה אליכם הביתה ואין לכם מה להציע, עוגת השקדים היא הפתרון המושלם. זו עוגה שמרשימה, קלה להכנה והכי חשוב – היא פשוט טעים בצורה ששורפת את הלשון. כשאתם מברכים את האורחים שלכם עם פרוסת עוגה נימוחה, אל תשכחו לנעוץ בהם מבט של "כן, אני הכנתי את זה!"
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בסיפור כל המעלות של עוגת השקדים, נצטרך להכיר את המרכיבים המדהימים שיהפכו את העוגה הזו לעוגה הכי טעימה שיש.
- 100 גרם שקדים טחונים
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס קמח(all-purpose)
עכשיו, לכל אלו שקוראים ומרגישים שיש להם עוגת שקדים טבעונית בדם, אתם מוזמנים להשתמש בממרח קוקוס במקום חמאה. אם אתם רגישים לגלוטן, אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים – תעשו ניסוי ותהיו מופתעים מכמה שזה טעים!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשתגיעו לשלב ההכנה, תגלו כמה זה פשוט ומהיר. האמת היא שהכנת עוגת השקדים הזו תגרום לכם לשקול לפתוח קונדיטוריה בגינה. בואו נתחיל!
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לשמן תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
- בקערה גדולה, להקציף את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת תתייבש ותהיה светлая.
- להוסיף את החמאה המומסת ותמצית הווניל, ולהקציף שוב.
- ולאחר מכן להוסיף את השקדים הטחונים, המלח והקמח. לערבב היטב.
- למזוג לתבנית ולהכניס לתנור לכ-30 דקות. זהו הזמן להמתין בשקיקה ולאכול את הלב שלכם מרוב ציפייה.
- כשתסיים לאפות, להוציא ולהניח להתקרר לפני שחותכים.
חשוב לערבב את העוגה בעדינות כדי לשמור על האווריריות שלה. מזג האוויר, היקום והכוכבים – כולם מתאגדים סביב עוגת השקדים האלה!
האפשרויות לשדרוגים ותוספות
עכשיו, כשאתם סיימתם עם העוגה המדהימה, יש לכם אפשרות להתחיל לשדרג. קישוטים הם חלק מהכיף. תוכלו לגרר מעל העוגה קוקוס קלוי, פירות יער טריים או סירופ שוקולד. אפשר גם להוסיף מעט אבקת סוכר לקישוט. תבינו, העוגה הזו עם ציפוי שוקולד היא כמו לקבל באינסטגרם לייק על תמונת חוף מהממת!
כך אנו מכסים את העוגה במשהו נוסף כמו רוטב מייפל או רטינה קיסלבנה עם שמנת צמחית. למי שרוצה לשדרג את הוריאציה – עוגה קפוצה של שקדים עם שוקולד מריר. תופתעו לגלות כמה זה משגע בסוף ההכנה!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי שקדים טחונים?
תוכלו להשתמש באגוזים אחרים, כמו אגוזי לוז או ערמונים טחונים. כל אגוז יתן טעם שונה – בהחלט שווה לנסות!
האם ניתן להכין עוגה זו ללא סוכר?
בוודאי! אפשר לשתף את הסוכר עם תחליף דוגמת סוכר קוקוס או סטיביה. התוצאה תהיה פחות מתוקה, אבל עדיין טעימה.
מה מותר להוסיף לתערובת?
אפשר להוסיף רבע כוס של שוקולד מריר קצוץ או פירות יבשים כמו משמשים מיובשים. זה נותן נפח וטעם מדהים!
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
כשהעוגה מתחילה להתרומם ויש לה גוון זהוב עדין. עושים טסט עם קיסם ואם הוא יוצא יבש – אין ספק, היא מוכנה!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אפשר! עוטפים את העוגה היטב בניילון נצמד ומקפיאים. כאשר תרצו לאכול, פשוט להפשיר בחוץ, להכין חם יותר עם קצת פירות.
כיצד להגיש את העוגה?
מומלץ לפרוס ולהגיש עם קצפת, תוספת קופסה אישית של רוטב פירות, או גבינת מסקרפונה.
מה אם אני רוצה עוגה דלת קלוריות?
אתם יכולים להפחית בכמות הסוכר או להחליף את הקמח בקמח שקדים בכמות קטנה יותר. לאט לאט, פשוט בודקים את הכמות!
האם אפשר להפוך את זה לעוגת פירות?
בהחלט! אפשר להוסיף לתערובת פרי קצוץ כמו תפוחים או אגסים ויש לכם עוגה ממש משגעת.
מה יש בה ששווה לנסות?
זוהי עוגה שמחברת בין מינימליזם לבין גיוון טעמים. היא טעימה מספיק כדי לגרום למישהו לרצות לחזור בשביל עוד פרוסה!
מה אם אני רוצה לשתף עם אחרים?
אין בעיה! עוגת השקדים הזו משגעת ומומלץ לשתף אותה ברשתות החברתיות שלכם. תראו כמה אנשים ייהנו!
אם תכינו עוגת שקדים מדהימה זו, שתפו אותנו ברשתות החברתיות ותוסיפו את השם שלנו כעדות למה שהכנתם! אל תשכחו, הכנת עוגות זו הדרך לגעת בלבבות – ובדיוק את זה אנחנו רוצים לעשות.