עוף במרינדה חריפה עם רוטב קארי – החיה שבמטבח!
נמאס לכם מהעוף המשעמם? הגיע הזמן לקחת את המנה שלכם למסע חושים אחר! הפעם אני הולכת לחשוף בפניכם מתכון עוף במרינדה חריפה עם רוטב קארי שיגרום לכם לנשק את המזלג שלכם. זה מתכון קל, מהיר ואפילו טעים מאוד (וטעים לא אומר מחייב לספר את זה לסבתא שלכם!).
מה תצטרכו? היסוד של כל הכישופים!
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 2 כפות חמאת בוטנים (לא, זה לא בדיחה!)
- 2 כפות סויה
- 2 כפות דבש
- 1 כף שטוחה של כמון
- 1 פרי צ'ילי (או יותר אם אתם חובבי חריף!)
- 1 קופסה של קארי קוקוס (כן, אתם יכולים גם את הכחול)
- שום, ג'ינג'ר, מלח – תיכנסו לפה!
למה לחכות? נתחיל בבישול!
על מנת להכין את מעדן המפציץ, קודם כל, נתחיל במרינדה. ערבבו את חמאת הבוטנים, סויה, דבש, כמון, שום (כמו שהאמא שלכם לימדה אתכם) וצ'ילי בתוך קערה עד שהכול מתאחד. המסת קרם השוקולד תרגיש לכם חייתית!
הוסיפו את קוביות העוף לקערה, ערבבו בעדינות (כמעט כמו בריקוד סלסה) והניחו להתמזג במרינדה לפחות 30 דקות – זה הזמן שצריך כדי לאפס את הכישופים!
ומה עם הרוטב? כל נינג'ה צריך נשק!
בזמן שהעוף עושה את הקסמים שלו במרינדה, הגיע הזמן להכין את הרוטב. חם מחבת והוסיפו את הקארי קוקוס, קצת מלח ואולי טיפה מסויה. תביאו את זה לרתיחה, ואז תנו לזה להתבשל על להבה נמוכה. תנו לארomas להתפשט כמו קרן שמש בלאונרדו!
בואו נצלה!
חום מחבת שמן נחמד, הכניסו את העוף ושחמו אותו מכל הצדדים, תמיד לצד להתחיל עם הצד היפה (לא כמו חיי הדייטים שלכם). ברגע שהעוף נהיה מלוח ומעולה, הוציאו אותו מהמחבת והגישו עם הרוטב החם שמעל כל הבצקות.hostname!
שאלות ותשובות
- ש: האם אפשר לשים יותר צ'ילי? ת: בהחלט! בדיוק כמו שבחיים, חפשו יותר חריף!
- ש: זה חייב להיות חזה עוף? ת: לא, זה יכול להיות כל סוג של עוף שאתם חובבים!
- ש: יכול להיות בלי חמאת בוטנים? ת: על זה הייתי חושב פעמיים, אבל אפשר!
- ש: אני יכול להכין את זה מראש? ת: כמובן! זה מצוין עם טעמים שעושים חברות עם הזמן!
ולסיום, כפי שאומרים, עוף במרינדה חריפה עם רוטב קארי עשוי להיות על שולחנכם, ואתם הולכים לחזור עליו שוב ושוב. אז תגידו ביי ביי לעוף המשעמם ושלום לארוחה של החיים! בתיאבון!