פריקסה טוניסאית
מצרכים:
- ½ ק"ג קמח לבן
- כף שמרים יבשים
- שקיק אבקת אפייה
- כף סוכר לבן
- כף ברנדי או ערק
- ביצה בגודל M/L
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כף מלח דק
- כוס מים (240 מ"ל)
תוספות אפשריות:
- תפוח אדמה מבושל
- חצילים מטוגנים
- אריסה מתוקה או חריפה
- ביצה קשה
- סלט ירקות
- זיתים
פריקסה – חן במטבח
מתכונים נוספים
סלט תרד ועגבניות שרי קסום שיהפוך אתכם לאלופי הבריאות
המתכון הסודי לפיצה איטלקית אותנטית
הסוד לדייסת סולת בריאה ומתוקה שתשאיר אתכם ממכרים
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר: מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה וסוכר. מוסיפים ביצה, שמן זית ומשקה אלכוהולי.
- לישה במיקסר: מתחילים לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים. מעבירים למהירות בינונית ולשים כ-8 דקות. מוסיפים מלח ותוך כדי לישה, מוסיפים 2-3 כפות מים במידת הצורך. הבצק צריך להיות רך מאוד ודביק מעט.
- התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- הכנת ניירות אפייה: חותכים 12 ריבועים מנייר אפייה ומשמנים אותם קלות.
- חלוקה והתפחה שנייה: לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומעצבים לצורת אליפסה. מניחים כל אליפסה על נייר אפייה משומן, מכסים ומתפיחים כ-15-20 דקות.
- טיגון: מחממים שמן בסיר רחב על אש בינונית. מטגנים כל פריקסה משני הצדדים עד להזהבה.
- הגשה: חותכים כל פריקסה באמצע וממלאים בתוספות לפי הטעם.
הערות:
- ניתן להכין את הבצק גם ידנית.
- חשוב להשתמש בכוס מדידה של 240 מ"ל.
- הבצק צריך להיות רך מאוד ודביק מעט.
- ניתן לאפות את הפריקסות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במקום לטגן.
בתיאבון!
מתכון של מוריה.