קאפקייקס שוקולד: הקטנים שמכינים את הגדול!
אז מי לא אוהב קאפקייקס שוקולד? כל ביס מהם הוא כמו חיבוק חם מברווזון קטן! אם בא לכם להפתיע את האורחים שלכם עם משהו מתוק, אבל ככה, בלי להתייגע יותר מדי – אני כאן בשבילכם! תמצאו פה מתכון שיגרום לכם לחשוב: "למה אני לא עושה את זה כל יום?"
מה צריכים? (רשימת הקניות של אבא או אמא)
- 1/2 כוס (100 גרם) חמאה רכה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 ביצים נבן-בטן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (130 גרם) קמח
- 1/3 כוס (30 גרם) קקאו איכותי
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (אם נותנים לכם מותר לרבוט, לא?)
מה עושים? (לונג-שוונג של המתכון)
תתחילו בלחמם את התנור על 180 מעלות. אחרי שהחום התפשט, תונו את התבניות באייר של קאפקייקים עם ניירות לקאפקייקס. לא רוצים שהקאפקייקים היקרים הללו ימהרו לברוח, נכון?
תערבבו את החמאה והסוכר בקערה עד שזה מתחבר כמו זוג עליז על חוף הים. אז אוספים את הביצים, החלב והוניל ומערבבים כל זה יחד. זה הזמן להוסיף את חומרי היבש – קמח, קקאו, סודה לשתייה, ומלח. מה שנשאר לכם זה להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב עד שהכל נראית כמו יצירת אמנות!
שפכו את התערובת לתוך התבניות, בערך שלושת רבעי. ואל תשכחו – לשים את זה בתנור בערך ל-20 דקות. אם יש לכם תיקון מזון (שיפוד או קיסם) עם פיסת עוגה עליו – אתם בפנים!
שאלות ותשובות: כל מה שרציתם לדעת על קאפקייקס!
מה אם אני לא אוהב שוקולד?
זה בסדר! פשוט החליפו את הקקאו בשוקולד לבן. זה ייראה ممتاز!
אפשר לשים פירות?
כמובן! תוספת של פירות כמו פטל או בננה תעשה קסמים!
אפשר להכין בלי ביצים?
כן! יש חלופות כמו כמויות של בננה מעוכות או יוגורט, שיכולים לעשות את העבודה.
מה אם יש פנייבר על השוקולד?
שקול לוותר על השוקולד אם אתה רוצה.. אבל דחילק, למה?
עכשיו, משאירים להתקרר, וזהו! תהנו מהקאפקייקס האלו כמה שיותר, ולא לשכוח לכתוב לי איך יצא!