קציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי בטעמים משגעים

קציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי בטעמים משגעים

קציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי

כשיושבים במטבח, יש משהו קסום שמתחיל לקרות. מרגישים את ריחות התיבול הניחוחיים, את הוויבים של הטעמים הנפלאים, ובמיוחד את ההתלהבות של כולם כשהריחות מתחילים להתפשט. אחד המתכונים שמצליח להדליק את האווירה הזו הוא הקציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי. מדובר במנה מדהימה, ממכרת ומעלפת, שיכולה להפוך כל ארוחה לטעימה במיוחד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לאחר שהכנסנו אתכם לאווירה, הגיע הזמן לדבר על הרכיבים. גם אם אתם חדשים במטבח, אל תדאגו, עם המתכון הזה תצליחו לגמרי! בואו נצא לדרך.

  • 500 גרם דג פורל או דג לבן אחר (כגון דג סלמון או דג בקלה), קצוץ דק
  • 1 ביצה large
  • 3 כפות breadcrumbs או פירורי לחם
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לטעם

השלבים להכנה

ועכשיו, לאחר שהרכיבים מוכנים לנו, ניגש לסיבוב הכיף! הכנה של קציצות דג ברוטב היא חוויה מהנה, ואנחנו נוודא שאתה תעשה את זה בסגנון.

  1. נחמם סיר גדול על להבה בינונית ונ добавим מעט שמן זית.
  2. לטגן את הבצל והמות שמיץ דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להשחים.
  3. נוסיף את השום ונטגן עוד דקה, עד שהשום מתחיל לפתח ריח נפלא.
  4. נניח את הדג הקצוץ בקערה גדולה ונוסיף את הביצה, פירורי הלחם, בצל, שום, פטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
  5. נערבב היטב הכל יחד עד שהתערובת תהיה אחידה.
  6. נכין קציצות באורך של כדור טניס ונטגן אותן במחבת עם שמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  7. כשהקציצות מירות ומוזהבות, נוציא אותן מהמחבת ונניח על נייר סופג להסרת עודפי השמן.
  8. לאחר מכן, נשים את הקציצות בסיר עם רוטב עגבניות פיקנטי (שתוכנן מבעוד מועד) וניתן להם להתבשל כחמש דקות נוספות.
  9. נגיש עם אורז מבושל, פירה תפוחי אדמה או סלט ירקות טרי.

מרכיבים חלופיים

כמו בכל מתכון טוב, תמיד קיימת אפשרות לגוון ולהחליף רכיבים! אם אתם רוצים גרסה טבעונית, תוכלו לשקול להשתמש בטופו כתשובה לדג ולהשתמש בתבלינים עשירים כדי לשמור על הטעם החזק. ואם אתם נאלצים להימנע מגלוטן, תוכלו להחליף את פירורי הלחם בקמח תפו”א או קמח אורז.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז מה עוד אפשר להוסיף? אפשר לשדרג את הרוטב עם כוסברה טרייה או עוד סוגי תיבול כמו קימל או כורכום. אם אתם אוהבים חריף, קצת צ'ילי יוסיף את המתקפה שכולנו אוהבים!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי דג טרי?
קניתם דג קפוא? אפשר בהחלט לשים את הדג במיקרוגל או לחדש את הירקות בחום נמוך עד שהדג מתרכך.

האם אפשר לאכול את הקציצות ללא רוטב?
אכן! קציצות הדג נהדרות גם ללא רוטב. אפשר לשלב אותן עם טחינה או חומוס.

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות מראש ולהקפיא. כשאתם מתחילים להרגיש רעב, הוציאו ותעבירו למחבת חמה.

האם תכופות תוספות בירקות?
בוודאי! כל ירק שתרצו תוסיפו לרוטב, כמו קישואים, גזר או פטריות.

זה מתכון קל למאות קציצות?
בהחלט! זה מתכון קל ונעים להכנה ומעשיר כל ארוחה באופן מענג.

האם ניתן להמיר את הדג במקור אחר?
כן, אפשר להשתמש בעוף טחון או טופו לימים ללא דג.

מאיפה מגיע הרוטב הפיקנטי?
הרוטב מתבסס על עגבניות ברוטב אדום עז ותיבול. ניתן גם להכין אותו בעצמכם עם רוטב עגבניות בסיסי ושפע של תבלינים.

איזה צדדים מתאימים לקציצות?
אנחנו ממליצים על סלט ירקות טרי, פירה או אורז. חברים יקרים, אפשר לשחק עם המרכיבים ולגבש את הטעם שלכם.

כיצד להקטין את כמות השומן?
תשכחו משומן לטיגון. אם אתם רוצים, תכינו את הקציצות באוויר חם, שזה ייתן להן גוון זהוב עם פחות שומן.

באיזו טמפ' מבשלים את הרוטב?
הרוטב צריך להתבשל על חום נמוך כדי לאט לאט להוציא את הטעמים והנקודות הפיקנטיות שלו.

תרשו לי לומר בלב שלם, שהקציצות דג ברוטב עגבניות פיקנטי הן ממש אגדי! השיתוף של המתכון הזה לא יגרום לכם רק לפתוח את התיאבון, אלא גם להפוך חברים למשוגעים על המנה הזו. אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות ולתת למישהו אחר לחוות את הקסם!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *