הפעם אנחנו עם הסוד היווני הכמוס – קציצות קבב שיגרמו לך להרגיש כאילו אתה על חוף סנטוריני!
היי יקירים, מה המצב? רציתי לחלוק אתכם את אחד המתכונים האהובים עליי ביותר – קציצות קבב יווניות אמיתיות, עסיסיות וארומטיות, שמכניסות את כל הטעמים והניחוחות של הים התיכון ישר לצלחת שלכם. כל פעם שאני מכינה את זה, אני מרגישה כאילו אני יושבת במסעדה ציורית על אחד האיים היווניים, שותה בסאטיקי (יין אניס יווני) ומסתכלת על השקיעה. אין על האוכל היווני הביתי!
הקבבים האלו הם שילוב קלאסי של בשר כבש או טלה טחון עם צרור תבלינים אופייניים כמו אורגנו, נענע וריחן. מה שהכי אהבתי תמיד בגרסה היוונית של קבב זה המרקם הרך והעסיסי שמושג על ידי תוספת של פירורי לחם ובצל מגורר. אין פה שום דבר מסובך – רק כמה מרכיבים פשוטים ואיכותיים שיוצרים יחד מנה מנצחת בטעמים שלה.
זמן הכנה של המתכון:
- זמן אקטיבי: 20 דקות
- זמן צלייה: 10 דקות
- זמן כולל: 30 דקות
- מספיק ל-4 סועדים לערך
- דרגת קושי: קלה
מרכיבים שצריך בשביל קציצות קבב שאין כמוהן
- 500 גרם בשר טלה או כבש טחון הניתן לערבב עם בשר בקר
- 1 בצל בינוני מגורר דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה טרופה
- 1/4 כוס עלי נענע טריים קצוצים
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית לצלייה
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר במראה המתאים מסייטן, טופו או אפילו קטניות כמו עדשים או חומוס מבושלים. לגרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן (אפשר להכין בבית!) או בקמח קינואה או דוחן כתחליף. אני מבטיחה לכם שכל ורסיה תהיה טעימה ומדהימה!
צעדים להכנת הקציצות הכי טעימות ביקום
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות בגודל רצוי (כ-5 ס"מ). משטחים מעט את הקציצות כדי שיתפסו יותר טוב על המחבת.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית על אש בינונית-גבוהה. צולים את הקציצות במחבת כ-5 דקות מכל צד, עד שהן שחומות יפה ובשרן פנימה כבר לא ורוד.
- מגישים מיד את הקציצות החמות עם רוטב יוגורט עם עירית, פיתות טריות, סלט ירקות או כל תוספת אחרת שאוהבים.
אז מה אתם אומרים, לא נשמע מדהים? חכו שתשמעו על כל היתרונות התזונתיים שיש לקציצות האלה:
- בשר כבש וטלה הם מקור מצוין לברזל וויטמין B12, שחיוניים בשביל תאי הדם האדומים והמערכת העצבית
- הבצל והשום מכילים תרכובות גופרתיות שלהן השפעה אנטי דלקתית ואנטי סרטנית מוכחת
- עשבי התיבול כמו נענע ופטרוזיליה עמוסים בנוגדי חמצון ובוויטמינים שמחזקים את מערכת החיסון
- הביצה היא מקור איכותי לחלבון מלא וליתר קל לעיכול, בנוסף לשפע ויטמינים ומינרלים
ועכשיו, הנה כמה רעיונות לשדרוגים אפשריים שישוו לקציצות מראה ייחודי וטעם משגע:
- נסו לשלב בתערובת עוד עשבי תיבול כמו עלי גפן ממולאים קצוצים, זעתר טרי או בזיליקום לטוויסט ארומטי
- פזרו מעל הקציצות האפויות גבינה מלוחה מפוררת כמו פטה או קשקבל להמסה פיקנטית
- במקום לצלות, אפשר לחרוך את הקציצות על הגריל כמה דקות מכל צד לניחוח מעושן פשוט נפלא
- הגישו את הקציצות על מקלות שיפודים ליד מגש אנטיפסטי צבעוני להגשה אפריטיבית מרשימה
עכשיו בטח יש לכם מלא שאלות לגבי ההכנה, אז בואו נצלול לתשובות:
כמה זמן מראש אפשר להכין את הקציצות? הכי טוב להכין את התערובת כמה שעות מראש ולתת לה לנוח במקרר כדי שהטעמים יספגו ויתמזגו. אבל אפשר גם להקפיא את הקציצות המוכנות ולצלות ישר מההקפאה!
אם אין לי טחינת כבש או טלה, מה עוד אפשר להשתמש? גם טחינת בקר, עוף או הודו יכולות להתאים פה נהדר, או כל תחליף טבעוני שאוהבים. פשוט תשנו קצת את התיבול בחן הטעם.
איזה רטבים מומלצים להגשה? חוץ מהקלאסי צזיקי (רוטב יוגורט עם מלפפון ושום), אפשר להכין צ'ימיצ'ורי ירוק, עגבניות קונקאסה או טחינה גולמית. הכל הולך!
כמה קציצות יוצאות מהכמות? זה ממש תלוי בגודל של הקציצות ובמידת הדחיסה שלהן, אבל באופן כללי אפשר לקבל בין 16-20 קציצות בינוניות מהמתכון הזה. מספיק למסיבה שלמה!
איך להימנע מהידבקות הקציצות למחבת? חשוב לחמם היטב את השמן לפני הצלייה ולהשתמש במחבת אנטי-סטיק איכותית. אל תהפכו את הקציצות לפני שנוצרה להן קרומית יפה מצד אחד.
אם יש לי בעיות עיכול עם בשר אדום, יש אלטרנטיבות? ללא ספק! אפשר להכין קציצות כאלה מטחינת עוף או הודו, מקטניות מבושלות או אפילו מדגים כמו טונה וסלמון טריים. לא פחות טעים!
מה אם אני וגטרינית, איך אני יכולה ליהנות מזה? שום בעיה! פשוט תחליפו את הבשר בכל תחליף צמחוני שאתם אוהבים, כמו סייטן, טופו, פטריות, קינואה ועוד. יצא מעולה, מבטיחה.
האם הקציצות האלה יכולות להחליף את הגרסה המסורתית של קפטה? בהחלט כן, הן מתאימות בול לכריכים ומאפים במילוי יווני אותנטי. פשוט תרדדו אותן לצורה אובלית ותצלו עד להשחמה עמוקה יותר.
איך מתאימים את רמת המליחות לטעם האישי? התחילו עם פחות מלח ממה שרשום, ותמיד תוכלו להוסיף עוד לפי הצורך בסוף. טועמים לפני שיוצרים את הקציצות כדי לתקן תיבול.
האם זה מאכל שמתאים לאירוח ומסיבות? ועוד איך! קציצות זה תמיד להיט, במיוחד אם מגישים אותן עם מגוון רטבים וטבילות לצד סלסלת פיתות חמות או אורז יווני עם עשבי תיבול. ממש שמחה בצלחת.
טוב חברים, זהו, עכשיו אתם בקיאים בכל מה שצריך בשביל לשחזר בבית את הטעמים של הטברנות היווניות הכי אהובות. אל תשכחו לצלם ולשתף אותי בחוויה! ואם מישהו רוצה להפתיע אותי בארוחה יוונית אצלו בבית – אני אשמח להתארח 😜 המון בתיאבון ולבריאות!