סלמון צרוב בשיפודים על מצע שעועית ירוקה
זמן הכנה: 20 דקות
מצרכים:
- סלמון:
- סלמון ללא עור, חתוך לקוביות בינוניות
- שיפודים קטנים
- שמן זית
- רוטב:
- ½ כוס צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב טריאקי/ברביקיו
- מיץ מלימון אחד
- תוספות:
- שומשום שחור ולבן
- שעועית ירוקה:
- חבילה שעועית ירוקה שלמה, שטופה ומסוננת
- 3 כפות שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
מתכון שיפודי יקיטורי סלמון ברוטב צ'ילי מתוק
מתכונים נוספים
סביצ'ה סלמון מדהים שיגרום לכם להגיד וואו
שניצל קריספי בנינג'ה שיוצא תענוג חבל"ז
שקשוקה תרד מדהימה עם גבינות ושמנת – המנה המושלמת לכל ארוחה
אופן הכנה:
- הכנת השיפודים:
- משפדים 2-3 קוביות סלמון על כל שיפוד.
- מחממים שמן זית במחבת על אש גבוהה.
- צורבים את השיפודים 2 דקות מכל צד עד להשחמה.
- הכנת הרוטב:
- בקערה, מערבבים צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי ומיץ לימון.
- טובלים את השיפודים החמים ברוטב מכל הצדדים.
- הכנת השעועית:
- מחממים שמן בסיר.
- מוסיפים את השעועית ומערבבים כ-5 דקות.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ושומשום (אופציונלי).
- מבשלים עוד 3 דקות עד שהשעועית מתרככת מעט, אך עדיין פריכה.
- הגשה:
- מסדרים את השעועית הירוקה על צלחת הגשה.
- מניחים מעל את שיפודי הסלמון.
- מפזרים שומשום שחור ולבן מעל השיפודים.
בתאבון!
מתכון של איילת שלמה.