אושפלו בוכרי מדהים עם בשר – המתכון המושלם שאסור לפספס

אושפלו בוכרי מדהים עם בשר - המתכון המושלם שאסור לפספס

יש משהו מיוחד בטעמים האקזוטיים והעמוקים של המטבח הבוכרי, ואושפלו בוכרי עם בשר הוא ללא ספק מנה שלא תשאיר אף אחד אדיש. השילוב של אורז רך, בשר עסיסי ותבלינים שמתחברים יחדיו בצורה מושלמת יוצר מנה אגדה שמפיצה ניחוחות של מסורת ואהבה.

זמן הכנת המתכון: 2 שעות. רמת קושי: בינונית. ל-6 מנות

  • זמן הכנה כולל: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6

אושפלו, הידוע גם בשמו פלאו, הוא מאכל מסורתי אשר נולד בימי קדם והפך לסמל מובהק של המטבח הבוכרי. מדובר במנה אחת שלמה שמביאה יחד את כל הטעמים והמרקמים בצורה משגעת, ומעלף כמה שהיא טעימה.

הרכיבים הדרושים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי או אורז עגול (שטוף ומסונן)
  • 500 גרם בשר בקר (חתוך לקוביות בינוניות)
  • 2 גזרים (קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות)
  • 1 בצל גדול (קצוץ דק)
  • 4 שיני שום (קצוצות)
  • 1/2 כוס שמן צמחי (קנולה או חמניות)
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה (לא חובה, אבל משדרג)
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס צימוקים (לא חובה, להמתקה טבעית)

שלבי ההכנה:

הכנת האושפלו דורשת קצת תשומת לב ואהבה, אך התוצאה שווה כל רגע.

  1. מחממים את השמן בסיר גדול וכבד (עדיף עם תחתית עבה) על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב ושקוף.
  3. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהן משנות את צבען מכל הצדדים, זה לוקח בערך 10 דקות.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד כדקה.
  5. מוסיפים את הגזר לרצועות ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהגזר מתרכך מעט.
  6. מתבלים בכמון, פפריקה, כורכום, ציפורן, מלח ופלפל שחור, ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים כך שכל גרגירי האורז יתכוסו בשמן ובתבלינים.
  8. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי מלא של האורז והבשר (בערך 2 כוסות מים).
  9. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך-בינוני עד שהאורז סופג את כל הנוזלים ומתבשל (כ-20-30 דקות).
  10. מוסיפים את הצימוקים (אם משתמשים) ומערבבים בעדינות. מכסים שוב ומבשלים עוד 10 דקות.

מרכיבים חלופיים:

אפשר בהחלט להכין את האושפלו בגירסה טבעונית, על ידי החלפת הבשר בנתחי סויה או קוביות טופו מתובלות. כמו כן, ניתן להשתמש באורז מלא עבור גרסה בריאה יותר ודלת פחמימות.

יתרונות תזונתיים של המתכון:

  • מכיל חלבון: הבשר מספק חלבון איכותי שחשוב לבריאות השרירים והעצמות.
  • מכיל ויטמינים ומינרלים: השילוב של הגזר והבצל מספק ויטמינים כמו ויטמין A וויטמין C, ומינרלים כמו אשלגן וברזל.
  • מקור לסיבים תזונתיים: האורז מספק סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול בריא.
  • שימוש בתבלינים בריאים: הכורכום והכמון ידועים בתכונותיהם האנטי-דלקתיות והאנטי-בקטריאליות.
  • שומן בריא: השימוש בשמן צמחי כמו קנולה תורם לשומן בריא המסייע בתפקוד הלב.

תוספות ושדרוגים למתכון:

  • פירות יבשים: אפשר להוסיף פירות יבשים כמו משמשים או תמרים, שיכניסו טעם מתוק ומיוחד למנה.
  • אגוזים: הוספת אגוזים כמו שקדים או אגוזי מלך קצוצים תיתן קראנצ'יות מעניינת.
  • ירקות נוספים: הוספת ירקות כמו פלפלים או זוקיני תשדרג את המנה ותעשיר אותה בטעמים וצבעים.
  • עשבי תיבול: ניתן לקשט את המנה עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה טרייה, להוספת רעננות.

ההכנה של אושפלו בוכרי מדהים עם בשר היא מסע קולינרי מלא בטעמים וניחוחות, ולא פחות מכך, סיפורים על תרבות עשירה ומסורת שמביאה את הרגשת הבית לכל שולחן.

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את הבשר בעוף? כן, בהחלט! אם מעדיפים עוף, ניתן להשתמש בפרגיות או ירכי עוף חתוכות לקוביות. זמן הבישול עשוי להתקצר מעט.

מה עושים אם האורז לא סופג את כל הנוזלים? אם אחרי הזמן המומלץ האורז עדיין לא סופג את כל הנוזלים, ניתן להמשיך לבשל עם מכסה פתוח עד שהמים מתאדים.

האם אפשר להשתמש באורז פרסי? כן, אפשר להשתמש באורז פרסי או כל סוג אחר של אורז שאוהבים. יש לשים לב שזמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לסוג האורז.

האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים? בוודאי, כל אחד יכול להוסיף את התבלינים האהובים עליו. אפשר להוסיף קינמון, הל, או אפילו מעט זנגביל טחון.

איך כדאי לשמור את השאריות? אושפלו נשמר היטב במקרר עד 3 ימים. מומלץ לאחסן בקופסה אטומה. ניתן לחמם במיקרוגל או במחבת עם מעט מים.

מה עושים אם רוצים להכין את המנה מראש? ניתן להכין את המנה מראש ולחמם לפני ההגשה. יש לשים לב שלא לבשל יתר על המידה כדי שהאורז לא יהפוך לדביק.

האם המנה מתאימה להקפאה? כן, ניתן להקפיא את האושפלו בקופסאות אטומות. מומלץ לחמם ישירות מהמקפיא כדי לשמור על המרקם.

האם אפשר להכין את המתכון בסיר לחץ? כן, אפשר להכין את האושפלו בסיר לחץ. זמן הבישול יתקצר באופן משמעותי. יש להוסיף מעט פחות מים ולהקפיד על הוראות השימוש של סיר הלחץ.

מה עושים אם האורז יצא קשה מדי? אם האורז קשה מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים רותחים ולבשל עד שהוא מתרכך.

האם אפשר להוסיף ירקות אחרים? בהחלט! אפשר להוסיף ירקות כמו קישואים, פלפלים, או שעועית ירוקה לפי הטעם האישי.

אנו ממליצים לשתף את המתכון הזה עם החברים ובני המשפחה, וליהנות יחד ממנה מסורתית מדהימה, עשירה בטעמים ובניחוחות שלא תשאיר אף אחד אדיש. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותזכו למחמאות מכל עבר!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *