מתכון לפסטה שמנת פטריות – מה צריך כדי להפוך את הארוחה לפיצוץ?
האמת, יש ימים שבהם פשוט בא לי לברוח מהעולם ולחפש חברה טובה, שמן זית ופטריות. ואם אתם פה, כנראה שגם לכם! אז למה שלא נכין פסטה שמנת פטריות ונהפוך את המפגש הזה למסיבה קטנה?! יאללה, הכנתם את הסינר? מתחילים!
מה צריך בשביל הפסטה המושלמת? 🍝
שימו לב, זהו מתכון שמתחיל ב-5 מרכיבים בסיסיים וחביבים כמו:
- פסטה – 250 גרם (פסטה פנה או פטוצ'יני? אתם בוחרים!)
- שמנת מתוקה – חבילה של 250 מ"ל
- פטריות שמפיניון – 250 גרם (כי שום קמפינג לא נגמר בלי פטריות)
- בצל קטן – לחרדל את האורחים לפני הארוחה
- שום – שיני שום אם אתם רוצים לשמור על קסם (2-3 שיניים)
הכנה – בואו נעשה את זה פשוט! 😋
שלב 1: תבשלו פסטה!
מניחים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומעט מלח (החיים הימיים חשובים כאן!). לאחר 8-10 דקות, או עד שהיא מתבשלת כמו שצריך, שימו אותה בשולי הסיר. לא לשכוח לשמור על חצי כוס ממי הבישול!
שלב 2: טיגון פטריות ובצל בשמן זית
במחבת גדולה, חימום גבינו ברחבי האולימפוס – טיגנו את הבצל והשום עד שהם מתמזגים כמו גיבורי על. ואז הוסיפו את הפטריות, ותנו להם להרגיש בני נוער בבית ספר: טיגון, קפיצה וזיקוקים!
שלב 3: השילוש הקדוש – פסטה, שמן, שמנת!
הוסיפו את השמנת המתוקה למחבת עם הפטריות והבצל, ותנו לזה להתמזג כמו צוות הכדורסל. בסוף, שטפו את הפסטה בהמים החמים שציפיתם לשמור!
שאלות ותשובות – בגלל שגם אתם מוזמנים לשאול! 📌
- איך כדאי לקשט את המנה? – גבינת פרמזן מפוררת וכמה עלי בזיליקום תמיד עושים את העבודה!
- אפשר להוסיף תוספות? – בהחלט! חזה עוף, ברוקולי, או אפילו זרעי חמניות!
- מה עם גרסה טבעונית? – סמכו על הצמחונים, נשאר רק לשים קרם קוקוס במקום שמנת!
- כמה זמן זה לוקח? – מדובר על חוויית בישול של בערך 30 דקות!
- אפשר להכין את זה מראש? – כן, ניתן להכין את הכל מראש ולחמם שוב, אבל הקפיצות ידרשו נדנוד מתאים!
וזהו, כך אתם עושים פלאים בפסטה! זוהי ארוחה שתשאיר את האורחים שלכם עם הפה פתוח ועם טעמים שיזכרו הרבה אחרי שהשולחן יפונה. אז קדימה, תטעמו ותהנו!