מצרכים:
- שרוול פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 4 שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל כל אחת)
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון (אופציונלי)
- 2 שמנת מתוקה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג (להקצפה)
- מקופלת מגורדת (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- טוחנים שרוול פתי בר ומערבבים עם 100 גרם חמאה מומסת.
- מהדקים את התערובת לתחתית של תבנית ומניחים בצד.
- בקערה, מערבבים:
- 4 שמנת חמוצה של פעם
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- חבילה של אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון (למי שאוהב).
שופכים את התערובת על התחתית שבתבנית.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את העוגה למשך 45 דקות.
לאחר האפייה, מצננים היטב. - מקציפים 2 שמנת מתוקה עם 1 חבילת אינסטנט פודינג לקצף יציב.
מורחים את הקצפת מעל העוגה. - אופציונלי: מפזרים מעל מקופלת מגורדת.
- מכניסים את העוגה למקרר ליממה לפני ההגשה.
יוצר המתכון: אושרת כהן