ג'חנון מושלם ב-5 צעדים פשוטים?! מתכון קל שכל אחד יכול להכין!

ג'חנון מושלם ב-5 צעדים פשוטים?! מתכון קל שכל אחד יכול להכין!

ג'חנון מושלם ב-5 צעדים פשוטים?! מתכון קל שכל אחד יכול להכין!

זמן הכנה: 20 דקות + 5 שעות מנוחה זמן אפייה: 10 שעות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח (מנופה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כף גדושה דבש (טהור)
  • 2-3 כפות סוכר
  • 2-2 ½ כוסות מים פושרים
  • ¾ כף מלח
  • 1 ¼ חבילות מרגרינה (250 גרם)
  • שמן קנולה

רועי לוי מלמד איך אופים ג'חנון

מתכונים נוספים

גלה כמה קלוריות יש בגחנון – תוצאות מפתיעות!
כמה קלוריות בגחנון? גילוי שיעצור אתכם!
מה נחשב טסטוסטרון נמוך וכיצד זה משפיע עליך?

איך מכינים ג'חנון? מתכון מנצח לג'חנון תימני אסלי

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר, שמים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הדבש, המלח והמים הפושרים (מתחילים עם 2 כוסות ומוסיפים עוד חצי כוס במידת הצורך). לשים את הבצק לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  2. מתפיחים את הבצק: מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כ-40 דקות.
  3. יוצרים כדורים: מחלקים את הבצק ל-15 כדורים (גודל הכדורים תלוי בגודל הג'חנון הרצוי).
  4. משמנים ומקררים: מעסים כל כדור בשמן קנולה בנדיבות. מסדרים את הכדורים במגש, מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות 5 שעות.
  5. מרדדים וממלאים: משמנים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק דק עד לשקיפות. מורחים שכבה נדיבה של מרגרינה על כל עלה. מגלגלים את העלה לגליל הדוק.
  6. אופים: מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפייה ומשמנים אותו במרגרינה. מסדרים את הג'חנונים בסיר בצורת שתי וערב. אופים בתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך לפחות 10 שעות.

טיפים:

  • לישת בצק: לישה ארוכה של הבצק תורמת לגמישות שלו ולמרקם הסופי של הג'חנון.
  • דבש: הדבש תורם לצבע וטעם הג'חנון.
  • מרגרינה: ניתן להשתמש בחמאה או במחמאה במקום מרגרינה.
  • אפייה: זמן האפייה תלוי בסוג התנור. חשוב להשגיח על הג'חנון שלא יישרף.
  • הגשה: מגישים את הג'חנון חם, עם רסק עגבניות, ביצה קשה וסחוג.

ג'חנון – מסורת תימנית טעימה:

ג'חנון הוא מאכל מסורתי מהמטבח התימני, הנאכל לרוב בשבת בבוקר.

הוא עשוי מבצק שמרים דק, המרודד בשכבות עם מרגרינה, נאפה במשך שעות ארוכות בחום נמוך ומוגש עם רסק עגבניות, ביצה קשה וסחוג.

הג'חנון הוא מאכל טעים ומשביע, והוא מושלם לארוחת בוקר מפנקת.

קיימות גרסאות שונות לג'חנון, הנבדלות זו מזו בעובי הבצק, בתוספות ובשיטת ההכנה.

מתכון של: דורית כהן

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *