כיצד להכין אטריות מוקפצות סיניות ב-15 דקות? לא תאמינו!
אוקי, אז מי לא אוהב אוכל סיני? מקסים, צבעוני, שמתפרץ בטעמים. ואם יש דבר שאני אוהבת יותר משנחאי, זה אוכל סיני שאין צורך בטיסה כדי ליהנות ממנו! היום אנחנו נכין אטריות מוקפצות סיניות שזה כל כך קל, שזה אפילו מתאים למי שעדיין לא יודע לבשל רפואה לספגטי.
מה נצטרך? (והנה פסלון פנדה!)
כדי להכין את האטריות המהממות האלה נצטרך מספר מרכיבים פשוטים, ואל תדאגו – זה לא שדורש ממכם לנסוע למרחקים כמו להביא פולי סויה מהכוכב השישי של פלוטו.
- 200 גרם אטריות ביצים או אטריות אורז (ואם לא הולך לפנדה, לא חסר)
- 1 קישוא קטן, חתוך דק (בשביל הרענון)
- 1 גזר חתוך דק (ובשביל בריאות – אנחנו לא רוצים להיראות כמו בגט)
- מחבת גדולה (כן, זו שבדרך כלל רק נאחס אותך)
- שום, ג’ינג’ר, רוטב סויה, פתיתי צ'ילי (וגם קצת אהבה)
איך עושים את זה? מלא קישורים ופתיחות!
אז כן, בואו נתחיל! שימו לב, אנו מצריכים ריכוז – אתם לא רוצים לשרוף את השום!
שלב ראשון: אטריות במים רותחים
נתחיל בכך שנכניס את האטריות למים רותחים למשך 5-7 דקות, עד שהן מתרככות. בזמן שזה קורה, אתם יכולים ללשון את עצמכם בעברית שבורה. זה מגיע להם!
שלב שני: לחמם את המחבת
חום את המחבת ושפוך פנימה טיפה של שמן (נשמע כמו שיר גרסה), הוסף את השום ואת הג’ינג’ר, ותן להם לרקוד במחבת עד שהריח מתחיל לפרוץ לחיים. שימי לב לא לשרוף אותם!
שלב שלישי: זריזות מבית הספר לאומניות לחימה
עכשיו, זמן להוסיף את הקישוא והשום. חתכי אותם קטן-קטן, כמו בשיר: "תן לי רק פרוסה". תתני להם להתבשל קצת, ולאחר מכן הוסיפי את האטריות המבושלות.
שלב רביעי: תוספת הטעמים
עכשיו, השוס הגדול – הוסיפי רוטב סויה, וכמובן, גם את פתיתי הצ'ילי על מנת לתת קצת ריגוש לחיים. ערבבי היטב ואל תשכחי לטעום. האם יש לך טעם של אולימפיאדת שפים?
שאלות נפוצות
מה אפשר להוסיף אם אני רוצה קפיצה של חלבון?
הוסיפי טופו פריך, עוף או אפילו ביצה מטוגנת! כל מה שגורם לך להרגיש כמו איש/אישה קונג-פו.
והאם אני יכול לשמור את זה למחר?
בהחלט! מחזיקים במקרר עד 2 ימים. אבל אין הבטחות – שמשם זה כבר למכון כושר.
ולמה זה כל כך קל?
כי חיינו קצרים! ולמה שנשקול 100 מרכיבים כשאפשר 5?!
אז קדימה, אתם לא צריכים לפחד – תכינו את זה ותנו לעצמכם לקפוץ למים הרותחים. מי יודע? אולי תשיגו גם איזה פנדה קטן שיבוא לעזור!