מתכון מדהים לאורז במיקרוגל – קל, מהיר וממכר
כולם יודעים שהאורז הוא אחד מהמרכיבים היותר מצוינים במטבח שלנו. הוא יכול להיות מנה עיקרית משגעת, תוספת מושלמת או בסיס נפלא לסלטים שונים. אך מה אם אגיד לכם שיש לנו דרך פשוטה, מהירה ונפלאה להכין אורז שמתעלה על כל מה שכרתם עד כה? התשובה היא – אורז במיקרוגל! בשיטה הזו נוכל לקבל אורז אוורירי, נימוח ומדהים תוך דקות ספורות, מבלי להטריח את עצמנו עם סירים, מים רותחים וכל הבלגן שמסביב. האם אתם משתכנעים? שימו לב למתכון הזה, אני מבטיח שתרצו לשתף אותו עם כל מכריכם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 5 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- סך הכל: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מינון: מתאים ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנה המדהימה הזו, נזדקק לכמה מרכיבים בסיסיים ואותנטיים שיכולים להפוך את האורז שלנו למושלם:
- 2 כוסות אורז длинный (במקרה שלנו, אורז בסמטי מתהדר במרקם נימוח)
- 4 כוסות מים
- 1 כף שמן זית (או חמאה לטעם עשיר יותר)
- מלח לפי הטעם
- תיבול נוסף – אפשר להוסיף קמצוץ כמון או תמצית שום לקצת רענון!
יש לכם אורז אחר בבית? שמחים לבשר שהשיטה הזו מתאימה כמעט לכל סוגי האורז, כולל אורז אינדיקה, אורז אדום ואפילו אורז מלא! למי שמעוניינים בגרסה בריאותית, אפשר לשים לב לשימוש באורז מלא – זהו אורז דל פחמימיות וטעמו המיוחד יוצא מהכלל.
שלבי ההכנה
כעת, כשיש בידינו את כל הרכיבים, אפשר להתחיל בשחרור הכישרון הקולינרי שלכם ולהתמקד בשלבים הפשוטים כדי לקבל אורז ברמה הכי גבוהה שיש:
- ראשית, נשטוף את האורז במים קרים בכדי להיפטר מהעמילן המיותר ולשפר את המרקם.
- בבקשה, נפצל את האורז המנוגד במים לניקוי ויסחט אותו בעדינות.
- מניחים את האורז בקערה המתאימה למיקרוגל.
- שמה על האורז את המים, השמן והמלח ומערבבים היטב.
- מכסים את הקערה עם מכסה המיקרוגל או ניילון נצמד.
- מכניסים את הקערה למיקרוגל למשך 10 דקות, על עוצמת בישול גבוהה.
- לא פותחים מיד – נותנים לאורז להתייצב לשתי דקות נוספות לאחר מכן.
- סוחטים במזלג את האורז בעדינות כדי להפוך אותו לאוורירי ונפלא.
ברור, לא? כן, כן, אתם אכן יכולים לגרום לאורז שלכם להיות אוצר קולינרי, גם אם זה במיקרוגל! עשו זאת על פי ההוראות ובקרוב תגלו שבישול אורז זה כבר לא המאבק הלא נגמר שהיה קודם.
שדרוגים אפשריים
אז מה אם נרצה להתחיל לשדרג את המנה שלנו? יש כמה דרכים מצוינות להגיע לתוצאה אגדי:
- אפשר להוסיף ירקות קפואים במקביל לבישול של האורז – פלפלים, גזר, ואפילו שעועית ירוקה יוסיפו צבע וטעם.
- זיתים קלויים, פקאנים או אגוזי קשיו יכולים לגעת ולתת לאורז שלכם טוויסט צרפתי.
- נראה לכם שהאורז שלכם יוכל לספוג כל מיני רטבים? נסו תיבול נוסף עם רוטב סויה, רוטב טריאקי או אפילו טחינה!
אם תעזו לשדרג את היצירה שלכם, שימו לב שההפתעות הגדולות ביותר מגיעות כשפשוטים מכניסים את כל מה שיש להם למיקרוגל! מהנסיון שלי, תמיד תוכלו להפתיע את עצמכם. זה יתן לכם אדירות! תוספות בריאותיות כמו שמן כהה, טחינה, או חומוס לסלט גם יהפכו את המנה להרבה יותר טעימה.
שאלות ותשובות
מתי האורז במיקרוגל יהיה מוכן?
תוך 10 דקות במיקרוגל, תופתעו לגלות כי האורז נכון להיות מוכן לשימוש!
האם יש לי אפשרות לשמור את האורז לימים הבאים?
כמובן! במקרר, האורז יכול להחזיק מספר ימים, כל עוד תסגרו אותו היטב בכלי אטום.
מה לעשות אם האורז מתייבש במיקרוגל?
אם זה קורה, פשוט הוסיפו מעט מים לקערה והכניסו למיקרוגל לעוד דקה או שתיים.
האם אוכל להשתמש באורז חד פעמי?
ובכן, זו שאלה מעניינת! אפשר, אבל כדאי לדעת כי האורז לא יקבל את המרקם או הטעמים שהייתם מצפים להם.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית?
בהחלט! זה ייתן לאורז שלכם ניחוח טרופי ואחר.
איך אני יודע אם האורז שלי מבושל לחלוטין?
הכי טוב לטעום אותו קטן – הוא צריך להיות רך ונעים, לא קשה.
האם זה אתגר להכין אורז ללא מיקרוגל?
זה אפשרי, אבל המיקרוגל הוא הדרך הפשוטה ביותר!
האם יש גרסה לטבעונים למתכון?
ללא ספק! כל התוספות בהחלט מתאימות לטבעונים!
מה ניתן להוסיף לאורז לניחוח?
תיבול כמו תבלינים מתקופות שונות ייתן לכם חווית טעם מרתקת.
האם ניתן להשתמש באורז חום?
בהחלט, אולם יש לקחת בחשבון שהזמן והמים צריכים להיות מותאמים עבור אורז חום.
בואו תשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תתאגגו חברים ותזכירו להם איך הכנת אורז במיקרוגל יכולה להיות פשוטה וחווייתית! אתם פשוט לא תאמינו איך מנה כל כך קטנה יכולה להיות ממש גבוהה, עם כל הטעמים והניחוחות ששולטים עליה!