המתכון המושלם לבולונז שלא תרצו לפספס

המתכון המושלם לבולונז שלא תרצו לפספס

"`html

יש לכם זיכרון ילדות של ריח מטורף שבוקע מהמטבח וגורם לכם לרוץ עם טעם בפה? היום אנחנו הולכים לשחזר את הרגעים האלו עם מתכון בולונז מדהים, עשיר ועשוי באהבה. הפתעה קטנה – הפעם נוסיף טוויסט אישי שישדרג את המנה הזאת לרמה אחרת! יהיו פה קצת יותר מעבר לרוטב עגבניות ובשר טחון…

בעיירה קטנה באיטליה, בפיאצה הקטנה של בולוניה, אחת הסבתות האיטלקיות הגישה לי פעם צלחת של ספגטי בולונז מושלם. מה שהתחיל כארוחת ערב פשוטה, הפך לסיפור אהבה לכל דבר. אתם בטוח מזהים את התחושה – יותרף פשוט נהנתם מכל ביס. והיום, אני שמח לחלוק את המתכון הזה אתכם.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: כשעתיים וחצי
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

אבל קודם כל, מהו בעצם בולונז? בולונז הוא רוטב איטלקי טיפוסי שמורכב מבשר טחון, עגבניות, ירקות, ויין אדום שמתבשל לאיטו עד שהוא מגיע לרמת מושלמות בלתי נשכחת. הרוטב הזה, כשהוא עשוי נכון, מתחבר עם הפסטה בצורה כמעט קסומה וגורם לכל אחד ללקק את האצבעות.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר לערבב חזיר ובקר)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 גזרים מגוררים
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס יין אדום משובח
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות (800 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס חלב מלא
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות עלי בזיליקום טריים
  • פסטה מסוג טליאטלה או ספגטי, לפי הטעם
  • גבינת פרמזן מגוררת טרייה להגשה

שלבי ההכנה

עכשיו נשאר לנו רק להכין את הבולונז! חשוב לוודא שיש לנו את כל המרכיבים והכלים מוכנים מראש.

  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני-נמוך.
  • מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד שהירקות מתחילים להתרכך ולהשחים קלות. זה לוקח בערך 10 דקות.
  • מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  • מעלים את החום לגבוה ומוסיפים את הבשר הטחון. ממשיכים לערבב כדי שהבשר יתפזר ויזכה בצבע אחיד.
  • כשהבשר משחים מכל צדדיו, מוסיפים את היין האדום. נותנים ליין להתאדות בערך 5 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל והסוכר. מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את החום ונותנים לרוטב להתבשל כשעתיים. מדי פעם מערבבים והוסף חלב בהדרגה כדי לשמור על הרוטב קרמי ונעים.
  • כשהרוטב סמיך ועם טעמים משגעים, זורקים פנימה את עלי הבזיליקום.
  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. משאירים אותה אל דנטה (מעט קשה במרכז).
  • מערבבים את הפסטה המוכנה ברוטב, מגישים חם, ומפזרים מעל גבינת פרמזן.

זהו! עכשיו יש לכם בולונז מושלם שתוכלו ליהנות ממנו עם כל המשפחה או האורחים, חוויה משגעת שתרצה לחזור עליה שוב ושוב.

גרסה טבעונית וללא גלוטן

במקום הבשר הטחון, ניתן להשתמש בתערובת של טופו מתפורר או קוואקר. בנוסף, ניתן להשתמש בפסטה ללא גלוטן כמו כזו המבוססת על קמח אורז או קינואה. גם בטחינת גדולי הסויה במקום החלב הרגיל יש טוויסט מקורי.

שדרוגים ותוספות

אם רוצים להתפנק, ניתן להוסיף פטריות פורצ'יני מיובשות שטבולות במים חמים ותוסיפו לרוטב. ניתן גם לפזר מעט צנוברים קלויים לפני ההגשה להוסיף קריספיות מעניינת.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכפיל את המתכון?

כן! אתם יכולים להכפיל או אפילו לשלש את המתכון ולהקפיא חלק מהרוטב במנות קטנות לשימוש עתידי. הבולונז הזה משתמר היטב במקפיא.

איזה יין מתאים לרוטב בולונז?

מומלץ להשתמש ביין אדום יבש כמו מרלו או קברנה סובניון. היין מוסיף עומק וטעם יוצא דופן לרוטב.

מה אפשר לעשות אם הרוטב יצא נוזלי מדי?

תנו לו להתבשל עוד קצת על חום נמוך עד שהנוזלים מצטמצמים. ניתן גם להוסיף קצת רסק עגבניות נוסף כדי לעבות אותו.

האם אפשר להכין את המתכון מראש?

בהחלט! הרוטב משתפר ככל שהוא מבשל יותר. אפשר להכין אותו יום-יומיים מראש, ולחמם מחדש על הכיריים לפני ההגשה.

מה אפשר להגיש לצד הבולונז?

לחם שום חם ופריך וסלט ירוק מרענן הם תוספות מושלמות לארוחה הזו. גם כוס יין אדום טובה תעשה את העבודה.

האם ניתן לשמור את הרוטב במקרר?

כן, ניתן לשמור אותו במקרר עד חמישה ימים בקופסה סגורה היטב. הוא ישאר טעים וטרי!

מהי הפסטה הטובה ביותר לשימוש?

טליאטלה הוא בחירה קלאסית, אבל גם ספגטי או פטוצ'יני יעשו את העבודה בצורה מושלמת.

איך להגיע לטעם מושלם?

הסוד הוא בישול ארוך ואיטי, עם תשומת לב לכל שלב. אל תמהרו – כל רגע שקועים בבישול מוסיף לטעמים הסופיים.

אפשר להשתמש בעגבניות טריות?

כן, אבל תצטרכו לקלוף אותן ולבשל במשך יותר זמן כדי להגיע לאותה רמה של עושר טעמים כמו בעגבניות מרוסקות משומרות.

האם הבולונז מתאים לילדים?

כמובן! זה מתכון ביתי, ידידותי לילדים ומלא בטעמים שהם יאהבו. רק לוודא שלא להשתמש ביותר מדי יין או תבלינים חזקים אם רוצים להפוך אותו לפלטה של ילדים.

מקווה שתנסו את המתכון ותיהנו מהבישול והאכילה באותה מידה שאני נהנה להכינו. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים!

"`

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *