זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20 דקות זמן כולל: 50 דקות
מצרכים:
- 5 כוסות קמח תופח מנופה
- 100 גרם מרגרינה רכה (או בטמפרטורת החדר)
- 4 כפות סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 3/4 כוס שמן
- ריבה
- קוקוס טחון
- אגוזים מרוסקים
- אבקת סוכר
חיתוכיות ריבה ופירורים חלומיות
מתכונים נוספים
עוגיות מקמח שקדים ללא גלוטן: מתכון אגדי, ממכר ומעלף לכל המשפחה
עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות ובריאות: מתכון אגדי וממכר
המתכון הסודי והמפתיע ביותר לעוגיות שוקולד צ'יפס שתטעמו בחיים שלכם!
אופן הכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה, ערבבו את הקמח והסוכר. הוסיפו את המרגרינה הרכה וערבבו עד לקבלת תערובת פירורית.
- הוסיפו בהדרגה את מיץ התפוזים והשמן, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.
- הוציאו את הבצק למשטח מקומח קלות, לושו מעט, וצרו כדור. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה.
- חממו תנור ל-170 מעלות.
- רדדו 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעלה מלבני. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מרחו שכבה נדיבה של ריבה על הבצק. פזרו מעל את האגוזים והקוקוס.
- רדדו את יתרת הבצק לעלה נוסף והניחו מעל המלית.
- אפו בתנור שחומם מראש כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב.
- הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין.
- חתכו לריבועים ופזרו אבקת סוכר.
טיפ: ניתן לגוון במלית על ידי שימוש בסוגי ריבות שונים, פירות יבשים או שוקולד.
מתכון של הילה ליברטי.