חיתוכיות ריבה כמו של סבתא – מתכון נוסטלגי וקל

חיתוכיות ריבה מתכון נוסטלגי של סבתא

זמן הכנה: 30 דקות זמן אפייה: 20 דקות זמן כולל: 50 דקות

מצרכים:

  • 5 כוסות קמח תופח מנופה
  • 100 גרם מרגרינה רכה (או בטמפרטורת החדר)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס שמן
  • ריבה
  • קוקוס טחון
  • אגוזים מרוסקים
  • אבקת סוכר

מתכונים נוספים

עוגיות מקמח שקדים ללא גלוטן: מתכון אגדי, ממכר ומעלף לכל המשפחה
עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות ובריאות: מתכון אגדי וממכר
המתכון הסודי והמפתיע ביותר לעוגיות שוקולד צ'יפס שתטעמו בחיים שלכם!

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה, ערבבו את הקמח והסוכר. הוסיפו את המרגרינה הרכה וערבבו עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. הוסיפו בהדרגה את מיץ התפוזים והשמן, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.
  3. הוציאו את הבצק למשטח מקומח קלות, לושו מעט, וצרו כדור. עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה.
  4. חממו תנור ל-170 מעלות.
  5. רדדו 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעלה מלבני. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מרחו שכבה נדיבה של ריבה על הבצק. פזרו מעל את האגוזים והקוקוס.
  7. רדדו את יתרת הבצק לעלה נוסף והניחו מעל המלית.
  8. אפו בתנור שחומם מראש כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב.
  9. הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין.
  10. חתכו לריבועים ופזרו אבקת סוכר.

טיפ: ניתן לגוון במלית על ידי שימוש בסוגי ריבות שונים, פירות יבשים או שוקולד.

מתכון של הילה ליברטי.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *