חמין פתיתים טוניסאי שיגרום לך להתגעגע לשבת!
מתכון לחמין פתיתים טוניסאי, עשיר בטעמים ובמרקם, שיגרום לכם להתגעגע לשבת! המתכון משלב בתוכו בשר, ירקות, פתיתים וביצים ומתבשל לאיטו במשך הלילה על פלטה חשמלית.
המצרכים:
לפתיתים:
- 1 ביצה
- 1.5 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית שמן
- קורט מלח
לחמין:
- 2 כפות שמן
- 1 עגבניה גדולה חתוכה לפלחים
- 300-400 גרם בשר בקר או עוף חתוך למנות
- 1/2 בצל גדול קלוף וקצוץ
- 2 גבעולי כרפס קצוצים דק
- 2-4 מקלות קינמון
- 1 כפית כורכום
- 1.5 כפיות מלח או לפי הטעם
- 6 כוסות מים
- 6-8 ביצים שטופות
אופן ההכנה:
הכנת הפתיתים:
- ערבבו בקערה את כל חומרי הפתיתים עד לקבלת עיסה אחידה.
- בעזרת כותש שום, דחפו לתוכו מעט מהבצק ולחצו בעזרת סכין ליצירת פתיתים.
- הסירו את הפתיתים מהכותש, הניחו על מגש ויבשו כשעה.
הכנת החמין:
- חממו את השמן בסיר רחב וגבוה.
- הוסיפו את הירקות החתוכים וטגנו 2-3 דקות.
- הוסיפו את הבשר וערבבו היטב.
- תבלו בכורכום, מלח וקינמון, כסו את הסיר וטגנו 5-8 דקות.
- הוסיפו את המים, ערבבו והביאו לרתיחה.
- הוסיפו את הפתיתים והביצים השלמות, ערבבו ובשלו 10 דקות.
- העבירו את הסיר לפלטה חשמלית ובשלו במשך כל הלילה.
- בדקו מדי פעם את כמות הנוזלים והוסיפו מים במידת הצורך.
טיפים:
- ניתן להכין את הפתיתים בעזרת כף או כף עץ.
- מומלץ להשרות בשר בקר במים כשעה לפני הבישול.
- ניתן להוסיף תבלינים נוספים כמו פלפל שחור, כמון או גרגירי כוסברה.
וריאציות:
- ניתן להחליף את הפתיתים בפסטה, אורז או קנלוני.
- ניתן להוסיף ירקות כמו גזר, תפוח אדמה או קישואים.
- ניתן להוסיף עוף או דגים במקום בשר בקר.
מתכון זה הוא בעל דרגת קושי בינונית ודורש זמן הכנה של כשעתיים ומינימום 8 שעות בישול על פלטה.
בתיאבון!