טריקולד – עוגה שתשאיר את כולם עם פה פתוח!
אה, עוגת הטריקולד – הקסם שמזכיר לי את השוקולד הממיס בפה, ואת החיוכים המתרקמים באירועים הכי סוף. אז מה, אתם שואלים, איך בעצם מכינים את הדבר הזה? תפסו כף, כי הולך להיות מתוק!
מה זה טריקולד? יש אלרגיה לשוקולד?
טריקולד זו עוגה של *שוקולד, שוקולד ושוקולד*, וואלה אם לא אמרתי את זה 3 פעמים סתם. מדובר על עוגת שוקולד רכה עם שפעת של שלושה סוגי מוס שוקולד – חלב, מריר ולבן. כן, אני יודעת, זה נשמע כמו חלום של חובבי מתוק. אז מה, נתחיל?
מצרכים שתצטרכו לעוף עימם על המתכון:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד לבן
- 600 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 6 ביצים
- 200 גרם סוכר
- 1/2 כוס קקאו
משימה ראשונה: הכנת הבסיס – תקשיבו, זה קל!
נתחיל עם המוס המריר, אהוב הלב: נמס את השוקולד המריר בקערה על בן מארי (או במיקרוגל, תלוי בכמה אתם מפונקים…). אחרי שהשוקולד נמס, הוסיפו את החלב והקציפו את השמנת. זה רגע של חסד! אם בא לכם, תוסיפו כמון, לא, סתם, *לא* בכוונה. נסו לשמור על הכל מתוק!
שאלות ותשובות:
- מה עושים אם אני שונא שוקולד? שאלה מצוינת! אפשר לנסות לשים תחליף – אולי פירות?
- איך שומרים על העוגה? במקרר, ונשמח לראות אותך שוב 3 ימים אחרי לסקירה!
- אפשר לשים אגוזים? כמובן! לא רואים שהם מוסיפים טעם כל כך?
- מה קורה אם שוכחים לקציף ביצים? יהיה לכם פריט אומנותי על השולחן.
- למה השוקולד פשוט נמס? כי הוא חבר שקרוב, ברור!
השלב הסופי: איכשהו לשים הכל בקומה
אחרי שהמוס הראשון מוכן, שימו אותו בתבנית, המתינו בקור – ואחרי 30-40 דקות שימו את המוס החלב ולאחר מכן את הלבן. וואו, זה כמו שפתיים ממותקות! סיימתם? ופסחאוט לרגע – תנו לו להתקרר!
עכשיו, האירוע!
העוגה מוכנה להיחשף לעיניים בולות – שימו קצפת מעל, אכילו את כל החברים שלכם (כי מה, לא תטריפו אותם עם מיטב המנות?)! תופתעו לשמוע שהעוגה הזו יכולה גם לשפר מערכות יחסים… או לפחות לשדרג את הקפה שלכם.
אז קדימה, מתחילים? אנשים אוהבים מתוק, וטריקולד שלנו זה בן משפחה חמוד… עם כמה סודות! שתהיה לכם הכנה מתוקה!