כדורי עוף במילוי בצל כבוש ואגוזים – פשוט מושלם!
המתכון הזה הוא מתכון משפחתי שעובר מדור לדור, והוא תמיד זוכה להצלחה גדולה! כדורי העוף קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים, והמילוי של בצל כבוש ואגוזים פשוט מושלם. מושלם לאירוח או סתם לארוחת ערב מהירה וטעימה.
מצרכים:
- 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
- 4 שיני שום כתושות
- 1 לימון
- מלח
- פלפל לבן
- 1/2 כוס אגוזים טחונים
- שמן לטיגון עמוק
למלית:
- 200 גרם אגוזים
- 200 גרם בצלצלים כבושים
לציפוי:
- 1 כוס קמח רגיל
- 2 ביצים טרופות
- 1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
- טוחנים את חזה העוף עם השום, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.
- מערבבים עם האגוזים הטחונים לעיסה אחידה ומחלקים ל-24 כדורים.
- טוחנים את האגוזים עבור המלית.
- לוקחים כדור בשר, משטחים אותו וממלאים בבצל כבוש ומעט אגוזים טחונים. סוגרים חזרה ויוצרים כדור מושלם.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- טובלים כל כדור בקמח, אחר כך בביצים הטרופות ולבסוף בפירורי לחם.
- מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מגישים חם.
טיפים:
- אפשר להשתמש בכל סוג של בשר טחון שאוהבים, כמו בקר או הודו.
- אפשר להוסיף למלית גם ירקות אחרים, כמו פטריות, פלפלים או עגבניות.
- אפשר להוסיף תבלינים אחרים, כמו פפריקה, כורכום או קארי.
וריאציות ושיפורים:
- אפשר לאפות את כדורי העוף בתנור במקום לטגן, לגרסה בריאה יותר.
- אפשר להגיש את כדורי העוף עם רוטב טחינה, רוטב עגבניות או רוטב חרדל.
הערות:
כדורי העוף האלה הם מעדן אמיתי! השילוב של הבשר העסיסי, הציפוי הקריספי והמילוי המפתיע פשוט מושלם. המתכון קל להכנה ומתאים גם לאירוח וגם לארוחת ערב משפחתית.
קרדיט:
מתכון משפחתי שעובר מדור לדור.