כמה חלבון יש בביצה? הפתעה לא צפויה!
בשיחה על בריאות ותזונה, הרבה אנשים סבורים שמדובר בחלבונים ושומנים, פחמימות וכל מה שבא עם התוויות של "בריאות". אבל מה לגבי הביצה? כן, הביצה – האויב מספר אחת של הטוסטר במטבח שלנו. אנשים לא תמיד מודעים לכך שביצה אחת לא רק טעימה, אלא גם מלאה בהפתעות, מעל לכל דבר, בתחום החלבונים. אז בואו נחקור את העולם המופלא של הביצים ונדע כמה חלבון בדיוק יש בהן.
מה באמת יש בביצה?
לפני שנגע בחלבון, בואו נבין מה הרכב הביצה. ביצים מורכבות מעשרה רכיבים עיקריים וביניהם:
- קליפה – נותנת הגנה לשאר החלקים.
- חלבון ביצה – החלק הלבן, המכיל את כמות החלבון המרשימה.
- חלמון – מלא בשומנים, ויטמינים ומינרלים.
כמה חלבון יש בכל ביצה?
בתוך המסתורין של ביצה אחת בגודל סטנדרטי (מעל 50 גרם), אנחנו עדים לכמות חלבון מרשימה מאוד: כ-6-7 גרם חלבון! זהו אחד מהמאכלים העשירים ביותר בחלבון בקטגוריית המזון המוכר לנו. חלבון זה נמצא בעיקר בחלבון הביצה, והחלמון תורם גם הוא במעט.
כיצד הביצה שונה ממקורות חלבון אחרים?
כשמדברים על חלבונים, אנחנו לא יכולים להתעלם מהשוואות למקורות אחרים. לדוגמה, כמה חלבון יש ב-100 גרם עוף? ובכן, מדובר על כ-31 גרם חלבון! לעומת זאת, בשר בקר נותן לנו בערך 26 גרם חלבון באותו משקל. אז מדוע בעצם לבחור בביצה?
- עלות: ביצים הן בדרך כלל זולות יותר מאשר בשר.
- נוחות: הכנה מהירה וגמישות רבה במתכונים שונים.
- ערכים תזונתיים: תוסף מצוין לתפריט מגוון ובריא.
האם חלבון הביצה עוזר בבניית שריר?
שאלה מצוינת! רבים מאמינים שחלבון ביצה הוא אחד החלבונים האיכותיים ביותר. החלבון שמצוי בביצה מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף שלנו זקוק להן. לאור זאת, הוא נחשב לעזר רב בבניית שרירים.
האם יש הבדל בין חלבון ביצה מבושלת לחלבון ביצה נא?
זו שאלה מעולה! חלבון ביצה שנא וRaw יכול להכיל בעיות בריאותיות, כמו הסיכון להידבקות בסלמונלה. מכל מקום, חלבון הביצה המבושלת מחזק את האפשרות להפיק יותר תועלת ממנו.
שאלות נפוצות על חלבון בביצה
- ש: מי כותב את ההמלצות לגבי כמות חלבון יומית?
ת: בדרך כלל, משקל גוף, גיל, רמת פעילות גופנית ותנאים בריאותיים משפיעים על ההמלצה. - ש: האם ניתן לאכול ביצים באופן יומיומי?
ת: בהחלט, אם מדובר בביצים מבושלות או רכות, אין בעיה לאכול רבות. - ש: האם חלבון הביצה שונה מעופות שונים?
ת: כן, חלבון הביצה חזק יותר בבניית השרירים, למרות שחלבון מעוף טוב גם הוא. - ש: מה קורה אם אני לא יכול לאכול ביצים?
ת: ישנם מקורות חלבון אחרים כמו קטניות, דגים ובשר. - ש: האם אנשים עם כולסטרול סובלים מביצים?
ת: מחקרים חדשים מראים שחלבון הביצה אינו משפיע משמעותית על רמות הכולסטרול בדם.
מה צפוי לעתיד?
עם יותר ויותר אנשים מנסים להבין את עולם התזונה, ישנה התעוררות סביב האפשרויות של תחליפי ביצים ונתוני הערך התזונתי שלהן. ישנה תפיסה גוברת של הפקת חלבון ממקורות טבעיים אחרים, אך הביצה תישאר כמלכה של החלבונים, לפחות בשלב הזה.
אז בפעם הבאה כשאתם עוסקים בכנתכם, אל תשכחו את הביצה! היא לא רק יפה, אלא היא מעניקה גם הרבה יותר ממה שאתם חושבים. אז, מה דעתכם על ביצה עכשיו?