כמה חלבון יש בפלאפל? גילוי מפתיע שכולם צריכים לדעת!

פלאפל וחלבון: כמה באמת יש בכדור הזה?

פלאפל, אחד המאכלים האהובים בארץ, הפך לסמל של אוכל רחוב, ועכשיו גם לטרנד בריא בצלחת של רבים. אך השאלה שמרתקת את רובנו היא: כמה חלבון באמת יש בפלאפל? האם זה בדיוק מה שאנחנו מחפשים כהשלמת חלבון מהצומח? במאמר הזה נחקור את היבטי החלבון בפלאפל, את ההשפעה על הבריאות שלנו ואולי גם נענה על השאלה: האם פלאפל באמת יכול להיות חלק מתזונה מאוזנת?

מה יש בפלאפל? הסודות של כופתאות החומוס

לפני שנצלול לעומק, חשוב להבין מה נכנס לתערובת שמפיקה את הכדורים הטריים והחם. פלאפל מסורתי עשוי בדרך כלל מחומוס (או שעועית), תבלינים, עשבי תיבול ובצק. אבל מה קורה когда מכניסים את הסופרפוד הזה לתוך השיחה על חלבון?

  • חומוס: החומוס הוא מקור חלבון צמחי מעולה ויכול לספק בין 7-10 גרם חלבון לכל 100 גרם.
  • סיבים תזונתיים: כמעט ולא נדבר על פלאפל בלי להזכיר את הסיבים – הם חלק בלתי נפרד מהחומוס.
  • שומן בריא: במקרים מסוימים, כשתוסיפו גם טחינה, הסכום יכול לעלות.

אז כמה חלבון יש בפלאפל?

אי לכך, כשמדברים על חלבון בפלאפל, התשובה לא כל כך פשוטה. פלאפל קלאסי (פריזאי) מכיל בערך 4-5 גרם חלבון לקציצה (שזה בערך 15-20 גרם אם אתם אוכלים מנה זוגית). נכון, זה ממש לא כמו סטייק, אבל בהתחשב בכך שמדובר באוכל רחוב, זה לא רע בכלל.

האם פלאפל מסייע בבניית שריר?

כמובן, כאן השאלה היא: אם אני מתאמן, האם פלאפל הוא הקטגוריה שאני צריך לשלב בתפריט שלי? ובכן, התשובה עשויה להפתיע אתכם!

  • חלבון צמחי הוא מעולה, אך היחס בינו לבין חלבון מהחי עשוי להיות שונה.
  • פלאפל מתמטית עשוי להיות משולב בתפריט, אבל כדאי לשקלל כמויות חלבון ממקורות נוספים.
  • האם אתם זקוקים לעוד חלבון? אז אולי תשלבו עם גבינות, ביצים או מוצרי חלב.

על חלבון של חומוס ושיטות בישול

ודבר נוסף שחשוב לשים עליו את הדגש – שיטת הבישול משפיעה על ערכי תזונה. פלאפל מטוגן מכיל יותר שומן (ואולי יותר קלוריות). מדוע? כי השומן נבלע בזמן הטיגון. אם תפזרו אותם בתנור, תצאו עם כדורים יותר קלילים, אבל עדיין עם כמות החלבון.

שאלות נפוצות על פלאפל וחלבון

  • מה יותר בריא: פלאפל מטוגן או אפוי? פלאפל אפוי יהיה בדרך כלל קל יותר, אך כמות החלבון נשארת דומה.
  • האם אני יכול להחליף ביצים בפלאפל? כן! אם אתם צמחונים, חומוס בהחלט מהווה תחליף מצוין.
  • איך ניתן להעשיר את פלאפל בחלבון? נסו להוסיף טחינה או גבינות!
  • האם פלאפל ישנה את רמות הסוכר בדם? פלאפל עשוי להעלות את רמות הסוכר, לכן כדאי לשלב אותו עם רכיבים אחרים.
  • אפשר לאכול פלאפל בתור ארוחת ביניים? בהחלט! זה יכול להיות חטיף מדהים עם טחינה.

סיכום טעים ומפנק

לסיכום, פלאפל הוא בחירה משתלמת מבחינת חלבון, איזון תזונתי וכמובן טעמים! זה יכול להיות חלק מתפריט בריא ואוהב, ואם תוסיפו לזה גם ירקות טריים, получите ארוחה משובחת. אז בפעם הבאה שאתם קונים פלאפל, זכרו: כל כופתאה מכילה טעמים וחלבון – אחד החלומות של המזון הצמחי!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *