לביבות גבינה אפויות לשבועות מתכון של פעם בחיים

לביבות גבינה מעלפות

לביבות גבינה אפויות

מצרכים:

  • 250 גרם גבינה בולגרית או פטה
  • 200 גרם גבינת פילדלפיה או גבינה לבנה
  • 100-150 גרם גבינה צהובה (גאודה, עמק, קשקבל)
  • 5-6 גבעולי בזיליקום (או עשבי תיבול אחרים: אורגנו, טימין, פטרוזיליה)
  • 5 ביצים גדולות (L)
  • 1 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
  • ⅔-⅓ כוס קמח שקדים
  • קורט מלח הימלאיה או אטלנטי
  • מעט פלפל שחור גרוס

מתכונים נוספים

פשטידת קישואים פרווה קלה – המתכון המשגע שכולם יאהבו
לזניה בשמל פטריות – המתכון המושלם שיגרום לכם לרצות עוד
ריזוטו פטריות עם שמן כמהין – המתכון האגדי שתמיד רציתם

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מגררים את הגבינה הבולגרית או הפטה (אפשר גם למעוך במזלג).
  2. מוסיפים את גבינת הפילדלפיה, הגבינה הצהובה המגוררת ואת כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. משמנים תבנית שקעים (מאפינס) קלות, רק כדי ליצור צורה ללביבות (אם נסדר בתבנית רגילה, הלביבות ישטחו ויתחברו).
  4. ממלאים כל שקע בתערובת הלביבות, לא עד הסוף.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות, או עד שהלביבות מתייצבות ומשחימות.

בתאבון!

מתכון של ליאת דוד.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *