מאפה פילו חגיגי במלית גבינות ועירית
מרכיבים:
- 8 יריעות פילו
- 200 גרם גבינת טוב טעם/טבורוג/כנען
- 250 גרם גבינת פטה/מלוחה
- 2 ביצים
- מלח לפי הטעם
- 3 ענפי טימין, עלים בלבד
- 6-10 גבעולי עירית קצוצים (לפי הטעם)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי (או לפי מידת החריפות הרצויה)
- ספריי שמן זית
בורקס פילו במילוי גבינות
מתכונים נוספים
פיצה נפוליטנית מתכון מהיר ומוצלח במיוחד
עוגת סולת תפוזים וקוקוס ב-10 דקות (מתכון בליסטי!)
סלט כרוב וחמוציות עם רוטב נפלא (מתכון חובה!)
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל הגבינות, ביצים, עלי טימין, עירית קצוצה, צ'ילי, מלח ופלפל שחור.
- מרכיבים את המאפה:
- פורסים שתי יריעות פילו אחת על השנייה, כאשר השנייה חופפת מעט את הראשונה. מרססים קלות בשמן זית.
- מניחים עוד שתי יריעות פילו מעל, מרססים שוב בשמן זית.
- מניחים בקצה הארוך של היריעות הכפולות חצי מכמות המלית, ומגלגלים לרולדה ארוכה.
- מניחים את הרולדה בתבנית עגולה משומנת ומחברים את הקצוות. מרססים מעט שמן זית מעל.
- חוזרים על הפעולה: חוזרים על שלבים 2-3 עם 4 יריעות הפילו הנותרות, ומניחים את הרולדה השנייה בתבנית לצד הראשונה.
- אופים: אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה (כ-30-40 דקות).
טיפ: ניתן לגוון במלית ולהוסיף עשבי תיבול אחרים או ירקות קצוצים כמו תרד או פטריות.
מתכון של מדי רואקי.