מוקפץ בקר בדיוק כמו במסעדות

מוקפץ בקר כמו במסעדה

מוקפץ בקר ונודלס

מצרכים:

  • 600 גרם רצועות בקר (סינטה, צ'אק או כל חלק אחורי להקפצה)
  • 400 גרם חבילת נודלס של אוריינטל
  • 3 גזרים, חתוכים לרצועות
  • 1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועות
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים, חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
  • 2 בצלים, חתוכים לרצועות
  • 3-4 פטריות טריות, חתוכות לפרוסות
  • 2 כפות שמן רגיל
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית מרק עוף
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/4 כוס רוטב סויה מתוק
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית שמן שומשום
  • פלפל חריף (אופציונלי)

מתכונים נוספים

סלט חסה לעל האש שישדרג לכם את חווית הגריל
תיבול לפרגיות על האש (האחרון שתצטרכו אי פעם!)
עוגת גבינה קלה וטעימה ב 5 דקות [מתכון קל ומדהים במיוחד!]

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הנודלס לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.
  2. מחממים כף שמן במחבת גדולה (או ווק) על אש גבוהה.
  3. מקפיצים את רצועות הפלפלים והגזרים במשך 2-3 דקות עד לריכוך קל. מעבירים לצלחת.
  4. מוסיפים כף שמן למחבת ומקפיצים את רצועות הבצל והפטריות עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב ומקפיצים עד לריכוך קל. מעבירים לצלחת.
  5. מוסיפים מעט שמן למחבת ומקפיצים את רצועות הבקר עד להשחמה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת.
  6. מוסיפים את כל הירקות והבקר בחזרה למחבת.
  7. בקערה קטנה, מערבבים את כל חומרי התיבול עם השום הכתוש. יוצקים על הירקות והבשר שבמחבת.
  8. מוסיפים את הנודלס ומקפיצים הכל יחד במשך 3 דקות נוספות, עד שהכל חם ומעורבב היטב.
  9. מגישים חם, עם פלפל חריף למי שאוהב.

בתיאבון!

מתכון של מורן תורגמן.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *