מוקפץ עוף אסייתי ביתי
מצרכים:
- ירקות:
- 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
- 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
- 1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 2 בצל ירוק קצוץ גס
- 1/2 חבילת פטריות חתוכות לרצועות
- 1 חבילת נבטים
- למרינדת העוף:
- דבש
- רוטב צ'ילי מתוק
- לתיבול:
- 1 כפית מרק עוף
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- מעט שמן שומשום
- להגשה:
- נודלס מבושלים לפי הוראות היצרן
- שומשום
- רוטב אלף האיים (אופציונלי)
- תבלין צ'ילי גרוס (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- מרינדת העוף: בקערה, ערבבו את רצועות העוף עם דבש ורוטב צ'ילי מתוק. הניחו בצד לספיגת הטעמים.
- הקפצת הירקות:
- חממו שמן בווק או מחבת גדולה.
- הקפיצו את הגזר והגמבות עד להשחמה קלה. הוציאו מהווק.
- הוסיפו את הבצל והקפיצו עד להזהבה.
- הוסיפו את הכרוב, הפטריות והנבטים. הקפיצו עד לריכוך קל.
- החזירו לווק את הגזר והגמבות.
- הקפצת העוף:
- הוסיפו את העוף המושרה לווק והקפיצו עד לבישול מלא.
- תיבול: הוסיפו את כל מרכיבי התיבול וערבבו היטב.
- הגשה: הוסיפו את הנודלס המבושלים לווק וערבבו. פזרו שומשום מעל והגישו חם. הגישו עם רוטב אלף האיים ותבלין צ'ילי גרוס, לפי הטעם.
טיפים:
- ניתן להוסיף ירקות נוספים אהובים כמו ברוקולי, שעועית ירוקה או אפונה סינית.
- ניתן להשתמש ברוטב סויה מתוק במקום רוטב סויה רגיל, או להוסיף מעט סוכר למרינדה.
- ניתן להוסיף מעט שמן צ'ילי חריף לתיבול, לחובבי החריף.
מתכון של מורן תורגמן.