מה זו בכלל מעקודה? והפעם ריח של ביסים מופלאים!
אז מה זה בעצם מעקודה? אם לא חשבתם לאכול משהו טעים ומיוחד, או שפשוט תקועים עם ביצים במקרר – הגעתם למקום הנכון! זהו פשטידת ביצים שהיא כל כך טעימה שאפילו השכן שלכם יציף אתכם בטלפון לשאול איך עשיתם את זה. ויאללה, בלי יותר מדי חפירות – מתחילים להכין!
מה צריך כדי להתחיל? שום דבר מסובך!
- 6 ביצים – כן, כן, זה הסוד הראשוני. הביצים הן המלכה פה!
- 1 בצל – זה שהופך את החיים שלנו ליותר מתוקים (או מלוחים).
- 2 כפות קמח – בשטח הזה, קמח הוא חבר שלכם.
- חצי כפית מלח – כי זה מה שגורם לדברים להיות פחות משעממים.
- פלפל שחור טחון – כמה שרוצים, אל תהיו קמצנים!
- שמן לטיגון – ממליצה על שמן זית, כי זה מה שגורם לנו להרגיש בריאותיים.
איך מכינים מעקודה שלא תשכחו?
מכירים את התחושה של לעמוד במטבח אבל אתם לא באמת יודעים מה לעשות? ובכן, יש לכם סיבה להתלהב! תוקעים את הביצים בקערה ונתחילים!
שלב 1: הקצפת הביצים!
כן, כן, שוברות ביצים זה גם כיף! הקציפו את הביצים עם מלח ופלפל. לא צריך להרגיש כמו שף פריזאי – אפשר לעזור עם מטרפה רגילה.
שלב 2: בצל, בצל, ובצל!
קולפים קוביות בצל ומאדים אותם במחבת עם קצת שמן עד שהם רכים. אם הבצל מתחיל לגרום לכם לדמוע, זכרו שהוא רק מספר על חיים קשים.
שלב 3: לערבב הכל!
שופכים את הבצל הקורן לתוך הקערה עם הביצים. מוסיפים קמח ומערבבים עד שהכל מתאחד כמו זוג יונים.
אבל כמה זמן כדאי לטגן את זה? 🤔
טיפ ממני – חכו שהמחבת תתלהט! אז מסננים בעזרת כף ומניחים את התערובת ו… יש לכם פה דקות מספר של קסם לחרוך את הדירה!
עכשיו, הגיע זמן הקסם!
גורם למעקודה להיראות הכי לא מושלם על היקום – צלחת צבעונית, ירקות קצוצים מעל וזהו! מזל טוב, קיבלתם מעקודה!
שאלות שאולי תעלו (ולא תצטרכו לחפש תשובות)
- מה לעשות אם אין לי קמח? – תולשים שיער.
- האם אפשר להוסיף ירקות לתערובת? – אם אפשר, למה לא?
- מה קורה אם חרכתי את זה? – חזרתם לשורשים של חקלאות!
וזהו, אתם מוכנים ללהיט שיגנוב לכם את ההצגה! זכרו, אצלכם בבית זה לא סתם מעקודה – זה לא רגיל, זה בול בשבילכם! בתיאבון!