מתכון לחמין חיטה מעלף מהיר וקל

חמין חיטה מתכון מנצח

מרכיבים:

  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בשר טחון (כמות לפי מספר הסועדים)
  • 2 כוסות חיטה
  • מים
  • ביצים
  • תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

  1. הכנת הרוטב: בסיר גדול, מחממים את השמן ומוסיפים מיד את הפפריקה והמלח. מערבבים בעדינות כחצי דקה.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות ומעט מים. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב תוך כדי הוספת מים בהדרגה. ממשיכים לערבב ולהוסיף מים עד שהרוטב מאבד את חמיצותו (בערך שעה).
  3. הוספת החיטה: לאחר שעה, מוסיפים לסיר את החיטה, תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של כל המרכיבים ועוד כ-2 ס"מ מעל.
  4. מבשלים את התבשיל על אש בינונית כחצי שעה.
  5. שלב הלילה: מכסים את הסיר ומניחים על פלטה חמה למשך הלילה.
  6. הגשה: מגישים חם ונהנים!

בתאבון!

מתכון של רבקה הרשקוביץ.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *