אל תפספסו את המתכון הזה – פריקסה טוניסאי אותנטי שיעיף לכם את הראש!
פריקסה, סנדוויץ' טוניסאי, הוא אחד המאכלים המיוחדים והטעימים ביותר שיש. לחמנייה מטוגנת עשירה בתוספות, כמו טונה, ביצים קשות, תפוחי אדמה ויש גם שמוסיפים סלט קצוץ. המתכון הזה הוא פריקסה אמיתי מהמטבח הטוניסאי, כמו של הסבתות! מאפה בצק משגע ומפנק במיוחד, שכל ביס ממנו חגיגה אמיתית!
מצרכים:
- 1 קילו קמח
- ½2 כוסות מים חמימים
- ½ כף מלח
- 3 כפות שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה
למילוי:
- תפוחי אדמה
- ביצים קשות
- הריסה
- טונה
אופן ההכנה:
- שמים במיקסר את כל חומרי הבצק ביחד ומערבלים על מהירות בינונית כ-7 דקות.
- משמנים מעט את הידיים ואת הקערה, יוצרים כדור יפה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
- מורידים אוויר ונותנים עוד תפיחה של שעה (התפיחה מאוד חשובה להצלחת הפריקסה).
- מחלקים את הבצק ל-16-17 כדורים, כל כדור מעבדים יפה לעיגול חלק ומרדדים לצורת לחמנייה כשאת השוליים מרדדים טיפה יותר – שיהיו שפיצים.
- מיד מניחים כל לחמנייה מעל תגזיר של נייר אפייה, נותנים להם בזמן הזה עוד לתפוח (כחצי שעה) ככה עד שמסיימים את כולם, ורק אחר כך מתחילים לטגן.
- לחמם בסיר שמן עמוק ועד כשהוא חם, להנמיך מעט את הלהבה.
- להניח בשמן ביחד עם נייר האפייה, ככה שלא ניגע בהם בכלל בידיים.
- אחרי דקה כבר אפשר להוציא את הנייר בעזרת מלקחיים, לטגן 2-3 דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב יפה.
הכנת המילוי:
מבשלים תפוחי אדמה וביצים קשות, חותכים לקוביות, מוסיפים את ההריסה, תבלינים, כמון, שמן, לימון, פלפל שחור, מלח, וכל תוספת שאוהבים כמו סלט, זיתים, לימון כבוש ועוד.
מתכון של חגית אלקבץ.