מתכון מנצח לעוגת תפוחים פילו מהירה

מתכון מנצח לעוגת תפוחים פילו מהירה

רולדות תפוחים מבצק פילו

זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 50 דקות סה"כ: שעה ו-20 דקות

תבנית: תבנית מרופדת בנייר אפייה

מצרכים:

  • 9 עלי פילו, מופשרים לילה במקרר
  • 5 תפוחים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן
  • כפית גדושה קינמון
  • כוס אגוזים קצוצים
  • כוס שקדים טחונים
  • שמן, למריחה
  • אבקת סוכר, לפיזור

מתכונים נוספים

עוגת מספרים פרווה קלה להכנה שתשאיר את כולם פעורי פה!
עוגת גבינה אפויה של פעם כמו שסבתא הייתה עושה
עוגת שיש תפוזים ושוקולד מתכון הורס

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית: בסיר בינוני, שמים את השמן, הסוכר החום, הקינמון והתפוחים. מבשלים על אש בינונית כ-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים. מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים והשקדים הטחונים. מצננים מעט.

  2. מרכיבים את הרולדות: מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומורחים אותו בשמן. מניחים מעליו עלה פילו נוסף, מורחים בשמן, ומניחים עלה שלישי. מורחים גם אותו בשמן.

  3. מניחים בקצה הארוך של העלים מהמלית, מקפלים את השוליים מהצדדים ומגלגלים לרולדה הדוקה. מניחים בתבנית.

  4. חוזרים על התהליך עם שאר עלי הפילו והמלית.

  5. אופים: אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהרולדות מזהיבות.

  6. מצננים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

טיפ: כדי למנוע מהפילו להתייבש בזמן ההכנה, כסו את העלים שלא בשימוש במגבת לחה.

מתכון של איילת שלמה.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *