סוד הקציצות המושלמות: מתכון לקציצות ירק משודרגות

סוד הקציצות המושלמות - מתכון לקציצות ירק משודרגות

קציצות ירק משודרגות

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 2 קישואים
  • 6-7 גבעולי בצל ירוק (כולל החלק הלבן)
  • 1 גזר
  • 2 עגבניות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס שומשום
  • 4-5 ביצים
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
  • כורכום
  • מעט אבקת מרק עוף
  • שמן לטיגון

מתכונים נוספים

פיתה דרוזית אסלית על מחבת בתוספת זעתר – המתכון הכי טעים שיש
עוגת גבינה פירורים 10 דקות – מתכון מדהים, ממכר ומעלף
קרקרים פריכים בטירוף – לא תאמינו כמה קל להכין

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הירקות: מקלפים את כל הירקות. מגררים דק את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים והבטטה. קוצצים דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והעגבניות.
  2. סוחטים את תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת, מפזרים מעט מלח ומניחים בצד למשך כ-15 דקות לסחיטת הנוזלים. לאחר מכן, סוחטים היטב בידיים.
  3. מערבבים את העיסה: מעבירים את תפוחי האדמה הסחוטים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים והמגוררים, פירורי הלחם, הקמח, השומשום והביצים.
  4. מתבלים: מתבלים בפלפל שחור, פפריקה, מלח, כורכום ומעט אבקת מרק עוף. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מנוחה: מכסים את הקערה ומניחים לעיסה לנוח במקרר כחצי שעה.
  6. טיגון: מחממים שמן במחבת על אש בינונית. יוצרים קציצות שטוחות מהעיסה בעזרת ידיים רטובות ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  7. הגשה: מגישים חם לצד סלט ירוק או מטבלים אהובים.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לעיסה עשבי תיבול נוספים כמו שמיר או כוסברה.
  • ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה לפסח.
  • להכנת לביבות ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח תפוחי אדמה.
  • חשוב לסחוט היטב את תפוחי האדמה כדי שהלביבות לא יתפרקו בטיגון.
  • מומלץ להגיש את הלביבות לצד מטבלים כמו שמנת חמוצה, יוגורט או טחינה.

בתיאבון!

מתכון של רותי שמש נוח.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *