סלט חסה לעל האש שישדרג לכם את חווית הגריל

סלט חסה לעל האש

מי אמר שסלטים הם רק תוספת משעממת? הסלט הזה הולך לגנוב את ההצגה בכל מפגש על האש! השילוב המפתיע של חסה צרובה, רוטב מעושן ותוספות מיוחדות הופך אותו למנה שאי אפשר להפסיק לנשנש.

כל ביס מפציץ בטעמים משגעים ומרקמים מעניינים שמשתלבים יחד בצורה גאונית. הסודי שלי? ויניגרט הדבש-חרדל שמחבר הכל ביחד ויוצר התמכרות אמיתית…

זמן הכנה: 15 דקות בלבד! רמת קושי: קלה. כמות: מספיק ל-4-6 סועדים.

  • זמן הכנת הרוטב: 5 דקות
  • זמן צלייה וחיתוך החסה: 10 דקות
  • זמן הרכבת הסלט: 3 דקות

המרכיבים לסלט הגריל הכי מגניב בעיר

אז מה הופך את הסלט הזה למיוחד כל כך? הסוד טמון במיקס החכם של רכיבים מנצחים שיוצרים התפוצצות של טעמים. החסה הצרובה נותנת עומק וסקסיות, ואילו הוויניגרט והתוספות הקראנצ'יות מוסיפים שכבות של מתיקות, חמיצות ומליחות בו זמנית.

בשביל 4-6 מנות נדרשים:

  • 2 ראשי חסה רומית טריים וקראנצ'ים
  • 1/2 כוס שקדים קלויים גרוסים גס
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/3 כוס פרמזן מגורר
  • מלח ים גס ופלפל שחור טרי לפי הטעם

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום איכותי
  • 1 כפית דבש טהור (אפשר גם מייפל)
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חריף
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

למי שמעדיף גירסה טבעונית – אפשר פשוט להשמיט את הפרמזן או להחליף בגבינת קשיו ביתית.

צעדים להכנת סלט חסה חלומי

עכשיו כשיש לנו את כל המצרכים, בואו נצלול הישר לתהליך ההכנה. תוך 15 דקות בלבד נגיע לסלט שיהפוך לכוכב הערב!

  1. ראשית, הכינו את הוויניגרט – במיכל עם מכסה, שלבו את כל חומרי הרוטב ונערו היטב עד שהם מתאחדים. טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך.
  2. חתכו את שורשי החסה והפרידו בעדינות את העלים השלמים והיפים, שטפו וייבשו אותם היטב.
  3. מעל אש בינונית-גבוהה, צרבו את העלים משני הצדדים עד שמופיעים סימני חריכה קלים ושולי העלים מתחילים להשחים, כ-2-3 דקות לכל צד.
  4. העבירו את החסה הצרובה לקערת הגשה גדולה ומזגו מעל 2/3 מכמות הרוטב. ערבבו בעדינות כך שכל העלים מצופים היטב.
  5. פזרו מעל את השקדים הקלויים, החמוציות והפרמזן המגורר ומזגו את שארית הרוטב. תבלו במעט מלח ופלפל טרי לפי הטעם.
  6. הגישו מיד כשהכל טרי וזמזמו כמו שצריך!

על פי הניסיון שלי, הסוד הוא לחרוך את החסה על אש חזקה ממש לזמן קצר – כך היא שומרת על המרקם הפריך והטעם העשיר מבלי להיות גמישה מדי.

יתרונות סלט החסה הקלוי להבריאות

  • שופע בסיבים תזונתיים מהחסה והתוספות, התורמים לתחושת שובע ועיכול תקין
  • החרדל והשום בוויניגרט מכילים נוגדי חמצון חזקים לחיזוק מערכת החיסון
  • עשיר בוויטמין C, בטא קרוטן וברזל מהחסה לבריאות העור והעיניים
  • הדבש והחומץ תורמים לאיזון רמות הסוכר ולהורדת הכולסטרול בדם
  • דל בשומן ובקלוריות יחסית לסלטים רוויים ברטבים ותוספות שמנות

רוצים לקחת את הסלט לשלב הבא? יש המון אפשרויות לשדרוגים!

  • הוסיפו פרוסות דקות של בצל סגול חי לתוספת חריפות וצבע
  • קצצו עגבניות שרי צלויות לפן מתקתק ועסיסי
  • פזרו מעל מלח צ'ילי או פפריקה מעושנת לטאץ' אקזוטי
  • שדרגו עם כדור גבינת עיזים קרמית או פטה מפוררת
  • הגישו לצד פרוסות לחם שום קלוי לניגוב הרוטב המשגע בסוף

שו"ת על הסלט המנצח של הקיץ

איזה סוגי חסה אחרים אפשר להשתמש? כל סוגי החסה לגריל יתאימו לסלט הזה! חסה ערבית, חסה אייסברג או אפילו תערובת עלי בייבי יכולים להיות תחליפים טובים. רק הקפידו שהעלים יהיו טריים ופריכים והאש מספיק חזקה כדי לקבל את אפקט הצריבה היפה.

האם אפשר להכין את הסלט מראש? בהחלט, אבל בנפרד. אפשר להכין את הוויניגרט ולקלות את השקדים והחמוציות עד יומיים מראש. אך חשוב לחרוך את החסה ממש לפני ההגשה כדי שתישאר פריכה ולא תתרכך יותר מדי.

מה לגבי שאריות? האמת? לא סביר שיישארו! אבל אם בכל זאת, שמרו בקופסה אטומה למשך יום-יומיים במקרר. הטקסטורה כנראה תהיה קצת פחות אידיאלית, אבל הטעמים עדיין יהיו נהדרים.

אפשר להוסיף חלבונים כמו עוף או טונה לסלט? ללא ספק, זו תוספת מעולה להפיכת הסלט לארוחה קומפלט. פשוט וודאו שהם לא יהיו יבשים מדי כדי לא להתנגש עם המרקם הרענן של שאר המרכיבים. אני ממליץ על רצועות שרימפס קריספיות או קוביות טופו קלויות בתיבול אסייתי.

הוויניגרט לא מספיק חמוץ/מתוק/חריף לטעמי, מה עושים? אל דאגה, תמיד אפשר לתקן! אם חסר חמוץ, הוסיפו מעט חומץ או מיץ לימון. אם צריך יותר מתיקות, טיפה של דבש או סילאן יעשו את העבודה. ולחובבי האש, כפית של רוטב סריראצ'ה או צ'ילי יתנו בוסט מושלם.

לסיכום, הסלט הזה הוא דרך מעולה להתחיל (או לסיים) את הארוחה שלכם ליד המנגל עם מנה מרשימה במינימום מאמץ.

אני מבטיחה לכם שכולם יתלהבו ויבקשו עוד מהשילוב הסופר מקורי והטעים של המרכיבים. הניחוחות, הצבעים והטקסטורות פשוט בלתי נשכחים!

קדימה, רוצו להכין ותנו לסלט הזה להפוך לסנסציה החדשה שלכם. ואם תהבתם, שתפו עם החברים – תפיצו את האהבה ותזמינו את כולם להיות מוקסמים ולהתמכר יחד איתכם!

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *