סלט חצילים ועגבניות ערבי – מתכון מסורתי
מתכון מסורתי שעובר מדור לדור, סלט החצילים הזה הוא פיצוץ של טעמים ומרקמים. קל להכנה ומושלם לאירוח, כחטיף או כארוחת צהריים קלילה.
מצרכים:
- 1 ק"ג חצילים
- שמן לטיגון עמוק
- 1 בצל
- 2 עגבניות
- 100 גרם פטרוזיליה
- 50 גרם כוסברה
- 1 לימון סחוט
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל לבן
- 1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את החצילים לקוביות בינוניות ומטגנים אותם בטיגון עמוק עד להזהבה.
- קוצצים גס את הבצל והעגבניות וקוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה.
- מערבבים את החצילים עם כל הירקות ומתבלים במיץ לימון, שום, מלח, פלפל לבן ושמן זית.
טיפים:
- טגנו את החצילים עד להזהבה יפה לקבלת מרקם רך וטעים.
וריאציות:
- הוסיפו גבינה כמו פטה או בולגרית.
- הוסיפו טחינה.
- הגישו חם או קר.
הסלט הזה הוא פינוק אמיתי לחיך, שילוב מושלם של חצילים מטוגנים, עגבניות טריות וירק קצוץ. הוא קל להכנה ומתאים לכל אירוע.