סלט חצילים ועגבניות ערבי מתכון של שף

סלט חצילים ועגבניות ערבי מתכון של שף

סלט חצילים ועגבניות ערבי – מתכון מסורתי

מתכון מסורתי שעובר מדור לדור, סלט החצילים הזה הוא פיצוץ של טעמים ומרקמים. קל להכנה ומושלם לאירוח, כחטיף או כארוחת צהריים קלילה.

מצרכים:

  • 1 ק"ג חצילים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 בצל
  • 2 עגבניות
  • 100 גרם פטרוזיליה
  • 50 גרם כוסברה
  • 1 לימון סחוט
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החצילים לקוביות בינוניות ומטגנים אותם בטיגון עמוק עד להזהבה.
  2. קוצצים גס את הבצל והעגבניות וקוצצים דק את הפטרוזיליה והכוסברה.
  3. מערבבים את החצילים עם כל הירקות ומתבלים במיץ לימון, שום, מלח, פלפל לבן ושמן זית.

טיפים:

  • טגנו את החצילים עד להזהבה יפה לקבלת מרקם רך וטעים.

וריאציות:

  • הוסיפו גבינה כמו פטה או בולגרית.
  • הוסיפו טחינה.
  • הגישו חם או קר.

הסלט הזה הוא פינוק אמיתי לחיך, שילוב מושלם של חצילים מטוגנים, עגבניות טריות וירק קצוץ. הוא קל להכנה ומתאים לכל אירוע.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *