מצרכים:
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- גרידה מחצי תפוז
- 1 קילו קמח מנופה (פחות כוס)
- 3 כפות קקאו
- 2 כפות מים חמימים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מקציפים 1.5 ביצים עם כוס סוכר וכוס שמן במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים שקית אבקת אפייה, שקית סוכר וניל וגרידה מחצי תפוז.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה (קילו פחות כוס) ולשים עד שמתקבל בצק נעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים:
- חלק אחד נשאר לבן.
- לחלק השני מוסיפים 3 כפות קקאו ו-2 כפות מים חמימים, ולשים עד שהקקאו נטמע לגמרי בבצק.
- מחלקים כל חלק לשני כדורים (סה"כ שני כדורי בצק לבנים ושני כדורי בצק עם קקאו).
- מרדדים כדור בצק לבן לעלה דק, מניחים עליו נייר אפייה ומרדדים מעליו כדור בצק עם קקאו לעלה דק נוסף.
- הופכים כך שהעלה הכהה נמצא מעל הלבן ומגלגלים לרולדה צמודה.
- חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי הרצוי, מניחים את הפרוסות על נייר אפייה ומפחסים מעט עם היד.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
יוצר המתכון: אורה ארגוב