עוגיות ספירלה שיגרמו לכולם לחשוב שהן נקנו בקונדיטוריה 🍪✨

עוגיות ספירלה מופלאות

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • גרידה מחצי תפוז
  • 1 קילו קמח מנופה (פחות כוס)
  • 3 כפות קקאו
  • 2 כפות מים חמימים

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מקציפים 1.5 ביצים עם כוס סוכר וכוס שמן במשך כ-5 דקות.
    • מוסיפים שקית אבקת אפייה, שקית סוכר וניל וגרידה מחצי תפוז.
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה (קילו פחות כוס) ולשים עד שמתקבל בצק נעים לעבודה.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים:
    • חלק אחד נשאר לבן.
    • לחלק השני מוסיפים 3 כפות קקאו ו-2 כפות מים חמימים, ולשים עד שהקקאו נטמע לגמרי בבצק.
  4. מחלקים כל חלק לשני כדורים (סה"כ שני כדורי בצק לבנים ושני כדורי בצק עם קקאו).
  5. מרדדים כדור בצק לבן לעלה דק, מניחים עליו נייר אפייה ומרדדים מעליו כדור בצק עם קקאו לעלה דק נוסף.
    • הופכים כך שהעלה הכהה נמצא מעל הלבן ומגלגלים לרולדה צמודה.
  6. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי הרצוי, מניחים את הפרוסות על נייר אפייה ומפחסים מעט עם היד.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.

יוצר המתכון: אורה ארגוב

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *