והפעם? משהו באמת מיוחד!
עוגת גבינה קרה עם פודינג – הקינוח שיגרום לכם להתמכר!
חברים יקרים, הכינו את עצמכם לאהבה ממבט ראשון עם המתכון המטורף הזה לעוגת גבינה ללא אפייה! דמיינו שכבות קטיפתיות של גבינה שמנת משולבות בפודינג קרמי ועשיר, על בסיס פריך של עוגיות – הכל מתחבר למנה אחת של אושר צרוף. זו ללא ספק העוגה שתגרום לאורחים שלכם להשתגע ולהתחנן לעוד חתיכה.
הקסם במתכון הזה טמון בפשטות המהממת שלו. בלי להדליק תנור, בלי המון מרכיבים מסובכים, אתם יכולים ליצור קינוח ברמה של מסעדת שף. העוגה הזו היא כרטיס הביקור המושלם לכל אירוח או סתם לפינוק אישי אחר הצהריים. רק תארו לעצמכם את הפרצופים המאושרים סביב השולחן כשהיא תוגש.
אז למה אתם מחכים? בואו ניצור יחד את עוגת הגבינה הכי מפתה, מושחתת וחסרת גבולות שיש! הכינו את הכפיות, כי זה הולך להיות מסע של טעמים וריחות משכרים. קדימה, צוללים פנימה!
זמן הכנה: 30 דקות עבודה, 4 שעות קירור כמות: 10-12 מנות דרגת קושי: קלה
מרכיבים הכרחיים לעוגת הגבינה המנצחת
- 250 גרם עוגיות פתי בר מפוררות
- 100 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם גבינת שמנת רכה
- 300 מ"ל שמנת מתוקה 38% להקצפה
- 1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 גביעי אינסטנט פודינג וניל
אם אתם לא מחובבי הוניל, אל דאגה! תוכלו להחליף את הפודינג בכל טעם שימריא לכם את החיך – שוקולד, בננה, קפה ועוד.
אנשים עם רגישות ללקטוז יכולים להשתמש בגבינת טופו במקום הגבינה הרגילה. רק תוודאו שהיא מסוננת היטב כדי למנוע עודף נוזלים.
ואם אתם בקטע של לייט, החליפו חצי מכמות הגבינה בגבינת קוטג' דלת שומן. גם ככה אף אחד לא ירגיש את ההבדל, העוגה תהיה קלילה ומרעננת!
אבל ברשותכם, אני חייבת לגלות את המרכיב הסודי שהופך את העוגה הזו לכזו מיוחדת במינה. התשובה טמונה בגבינה משובחת ואיכותית – זו שמרגישים את הטעם העשיר שלה בכל ביס. לכו על המותגים הכי טובים שהמקררר שלכם יכול להציע ותהנו מחוויה קולינרית יוצאת דופן.
שלבי ההכנה לעוגה בלתי נשכחת
- מערבבים במעבד מזון עוגיות מפוררות וחמאה מומסת עד קבלת תערובת דביקה ולחה.
- מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ עם חלק תחתון מתפרק ומהדקים לבסיס אחיד. מקררים כ-30 דקות עד להתייצבות.
- בקערה גדולה מקציפים גבינה, אבקת סוכר, שמנת וניל לתערובת חלקה ואוורירית.
- בקערה נפרדת מכינים את שני גביעי הפודינג לפי ההוראות שעל האריזה.
- מקפלים בעדינות את הפודינג המוכן לתוך תערובת הגבינה עד לאיחוד מלא.
- יוצקים את המלית על בסיס העוגיות ומיישרים את פני השטח בעזרת מרית.
- מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה, עד שהעוגה מתייצבת לגמרי.
- מקשטים בפירות, רוטב שוקולד או אבקת סוכר לפי הטעם האישי. חותכים למנות מרובעות ונהנים!
ערכים תזונתיים שווים לכל נשמה מתוקה
- מקור מצוין לסידן וחלבון מהגבינה והחלב
- הפודינג מכיל ערך גבוה של מרכיבי חלב שתומכים בעצמות ובשרירים
- הכנה קרה שומרת על ערכים תזונתיים ללא פגיעה מטיגון או אפייה
- אפשר לשלב תוספות בריאות כמו קוקוס טחון, פירות יער או אגוזים קצוצים
אתם יודעים מה יכול להפוך את העוגה הזו למפתיעה ומרגשת אפילו יותר? צירוף של גבינת מסקרפונה משי, שוקולד לבן מומס וקישוטי פטל טריים מעל. אצלי בבית זה תמיד הלהיט הכי גדול שמעלים חיוכים על כל הפנים.
או שכדאי להמר על מהדורת שוקולד-קפה שתשאיר את כולם המומים? פשוט החליפו את פודינג הוניל באבקת מוס שוקולד והוסיפו כפית נס קפה מומס לבלילה. רוקדים טנגו של טעמים על קצה הלשון!
נסו גם לשים מעל העוגה המוכנה שכבה של קרם פטיסייר עשיר, קוביות בראוניז פירוריות או ריבת חלב מלוחה. האפשרויות אינסופיות – תנו למשחקיות ולדמיון לנווט אתכם אל עבר גרסת העוגה האולטימטיבית עבורכם.
אני זוכרת שהפעם הראשונה שהגשתי את העוגה הזו הייתה בחגיגת יום ההולדת של סבתא שלי. כולם פשוט השתוממו מהמראה המהמם וההרמוניה המופלאה של הטעמים. סבתא אפילו הצהירה שזה הקינוח הכי טעים שהיא אכלה בחיים שלה – וזה אומר הרבה!
שאלות ותשובות חכמות על העוגה הכי מדוברת
האם ניתן להקפיא את העוגה? כן, עד חודש בקופסה אטומה. הפשירו במקרר לילה לפני ההגשה.
מה קורה אם המלית לא מתייצבת? אולי הפודינג לא היה מספיק סמיך. וודאו שאתם עוקבים במדויק אחר הוראות ההכנה שלו.
כמה זמן העוגה מחזיקה מעמד? מומלץ לאכול תוך 4-5 ימים. שמרו בקירור כל הזמן.
אפשר להכין בתבנית מלבנית? בהחלט, רק הקפידו לרפד היטב בנייר אפייה כדי שתצליחו לחלץ בקלות.
מה אם אין לי עוגיות פתי בר? השתמשו בכל עוגייה יבשה שאתם אוהבים – בין אם זה אוראו, לוטוס או ביסקוויט תמרים.
האם אפשר לוותר על הסוכר? לצערי לא מומלץ, הוא נחוץ למרקם הקרמי. אם משנים, התוצאה לא תהיה זהה.
איך מורידים את העוגה מהתבנית בלי להרוס? חשוב להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת ולהניח מעל צלחת הגשה לפני שמשחררים את הטבעת.
למה לפעמים נוצרים גבישי קרח על העוגה? זה קורה מלחות באוויר. כסו את העוגה ברדיד נצמד צמוד כשמאחסנים במקרר.
מה הסוד ליצירת פס קראנץ' מנצח? השתמשו בעוגיות איכותיות ואל תחסכו בחמאה. טחנו את העוגיות לאבקה עדינה וללא גושים.
אפשר להכפיל את מנת המרכיבים? כן, רק השתמשו בתבנית גדולה יותר והגדילו את זמן הקירור לפחות ב-2 שעות. זהירות עם כמויות הפודינג.
אז לסיכום, יצאנו למסע מרתק אחר המתכון לעוגה שהולכת לשבור את האינטרנט. אני מקווה שתפרגנו לעצמכם ותכינו אותה בהקדם, כדי לחוות על הטעם הזה שעושה פלאים לנשמה. תהיו יצירתיים, תשחקו עם תוספות מגניבות ותהפכו את העוגה לאישית ומיוחדת רק שלכם.
אז קדימה חברים, תתקשרו לאמא ולדודה, תארגנו מפגש משפחתי ותדהימו את כולם עם היצירה המדהימה שלכם! ואם תצליחו לייצר גרסה קצת יותר דיאטטית אז בכלל – מגיע לכם פרס נובל לקונדיטוריה!
רק אל תשכחו להנציח את הרגע בתמונות שוות ולשתף אותנו בתוצאות. אני כל כך סקרנית לראות איך העוגות שלכם ייראו! יאללה, תתחילו לקצוף ולערבב, יש פה פצצה קולינרית שמחכה להיוולד!