מתכון לעוגת שוקולד פשוטה
אל תפספסו את המתכון הזה לעוגת שוקולד מהירה וקלה להכנה!
המצרכים:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 אבקת אפייה
- ½1 כוסות קמח תופח
- 1 שקיק סוכר וניל
- 5 כפות שוקולית
- 1 כף נס
- ½ כוס חמים
- לגנאש:
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 1 שוקולד מריר
- 1 כפית דבש
- לקישוט:
- שוקולד לבן מומס
- סוכריות, מרשמלו או קוקוס
אופן ההכנה:
- בקערה, ערבבו היטב ביצים, סוכר ושמן בעזרת מזלג.
- בקערה נפרדת, ערבבו את כל החומרים היבשים (קמח תופח, אבקת אפייה, סוכר וניל, שוקולית ונס).
- הוסיפו את תערובת החומרים היבשים לקערת הביצים וערבבו.
- חממו את השמנת המתוקה וערבבו לתוך התערובת.
- הוסיפו את המים החמים וערבבו היטב.
- חממו תנור ל-180 מעלות.
- שפכו את הבלילה לתבנית חד פעמית מלבנית ואפו במשך 35 דקות.
- בדקו עם סכין האם העוגה מוכנה.
- הוציאו את העוגה מהתנור ורטיבו אותה במים עם כפית נס.
- עשו חורים בעוגה עם שיפוד.
- הכנת הגנאש:
- הרתיחו שמנת מתוקה.
- כבו את הגז והוסיפו את השוקולד המריר והדבש.
- ערבבו היטב עד לקבלת קרם חלק.
- שפכו חצי מכמות הגנאש על העוגה.
- המתינו שתי דקות ושפכו את יתרת הגנאש.
- קשטו את העוגה עם שוקולד לבן מומס, סוכריות, מרשמלו או קוקוס.
מתכון של שרה יוסף.
בתאבון!