עוגת תפוחים ללא גלוטן עם קינמון – כי מי לא אוהב ריח מתוק בבית?
ברוכים הבאים לעולם המופלא של הבישול! עושים עוגה לכולם, ובמיוחד לאלה שבחרו במנגינה של "לא לאכול גלוטן". אז אם בא לכם לפנק את המתוקים שלכם בעוגה שהריח שלה יכול לגרום לשכנים לקנא – אתם במקום הנכון! וכל מה שצריך זה תפוחים, קינמון, וקצת אהבה.
למה דווקא עוגת תפוחים?
עוגת תפוחים היא הקלאסיקה שאין לה תחליף. היא מתוקה, עסיסית ומופיעה כמעט בכל ארוחת חג. ובשילוב עם קינמון – אוי אוי אוי, כל הבית מתמלא בריח מהשלב הראשון של ההכנה!
מה נצטרך?
- 3 תפוחים בינוניים (או 4 קטנים, אם אתם מפה ועד מרוקו)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר חום (או סוכר קנים, או סתם מה שיש בבית)
- 1/4 כוס שמן (אולטרה בריא, אם אתם מבשלים בסגנון חיים בריא)
- 1/2 כוס קמח שקדים (יאללה, זה לא כזה יקר)
- 1/2 כוס קמח תפו”א (את זה הכי קל להשיג)
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- קמצוץ של מלח (כי הכל צריך קצת מלח, נכון?)
איך מכינים את זה? זה פשוט לא יאומן!
אז בואו ניכנס למטבח ונתחיל לעבוד!
- חיתוך התפוחים: קלפו וחתכו את התפוחים לקוביות קטנות. אל תשכחו להטעין את עצמכם עם דמעות של חיתוך – זה מוסיף טעם!
- לערבב את היבשים: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח שקדים, קמח תפו”א, קינמון, סודה לשתייה ומלח. כמו חבורה של מאפיינים שאתה לא מעז להפריע להם!
- לערבב את הרטובים: בקערה אחרת, מערבבים את הביצים, סוכר ושמן עד שהתערובת תהיה רכה כמו לב!
- להוסיף את היבשים לרטובים: עכשיו, תשלבו את כל הדברים יחד ותוסיפו את התפוחים. עזבו את הערבוב לא חזק מדי – לא רוצים להעמיס על התפוחים!
- תנור לפעולה: שימו בתבנית ואפו ב-180 מעלות לכש-35-40 דקות. בינתיים, תקפצו ברחבי הבית!
שאלות נפוצות:
- האם אני יכול להשתמש בפרי אחר? כן! תהיו יצירתיים, אפשר לנסות אגסים או אפילו בננות!
- מה אם אני לא אוהב קינמון? אידיאלי, פשוט שימו משהו אחר או תוותרו עליו לחלוטין.
- האם אפשר להמיר את הסוכר? בהחלט! הסטיקרים של הסוכר החום מחליפים סוכר קוקוס או כל תחליף סוכר אחר.
- מה עושים עם העוגה השארית? אם נשארת, שימו במקרר ליום נוסף. אבל תזהרו – זה לא יישאר הרבה!
- מה המניע הבלתי רשמי שלי לעסוק באפייה? כמה דקות של אושר כשהעוגה יוצאת מהתנור והתמונות מגיעות לרשתות החברתיות!
אז תתחילו לאפות ותזכרו – העוגה הזאת היא רק תירוץ לבילוי במטבח. בתיאבון!