עוף בתנור עם ירקות צבעוניים: מצד אחד נעים, מצד שני טעים!
אז מה קורה כשמזג האוויר מתקרר, ואתם לא רוצים להתבשל עם כל החום של המטבח? נכון, עוף בתנור עם ירקות צבעוניים! זה מתכון קליל, מפנק, ואתם אפילו תוכלו בקלות להרשים את האורחים שלכם בלי להזיע יותר מדי. בואו נתחיל!
מה צריך בשביל החגיגה?
- 1 עוף שלם (או אם אתם ברוח צעירה יותר – כדאי לעוף 4 רגלי עוף)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 גזרי גדול (או יותר אם מתחשק לכם להיות צבעוניים)
- 1 קישוא
- 1 בצל קצוץ
- מיץ מלימון אחד
- שום קצוץ (2-3 שיניים, תלוי כמה אתם אוהבים להרוויח מהשום שלכם)
- שמנים וכל התבלינים שאתם אוהבים (מלח, כמון, פפריקה, ואולי סוד מיוחד שלכם?)
בואו נתחיל עם המתכון!
שלב 1: חימום התנור על 200 מעלות.
שלב 2: לקצוץ את כל הירקות. לא צריך להיות מהמצטיינים בעולם החיתוך – אבל גם לא כדאי להסתבך עם צורות מוזרות. אני ממליצה על עיגולים וקוביות. זה יעיל ויפה!
שלב 3: שימו את העוף בתנור אתה עושים החגיגה. במקביל אפשר לתבל אותו במיץ הלימון,שום, ותיבול כלשהו שאתם אוהבים. באמת, אל תהיו קמצנים!
שלב 4: לפזר את הירקות מסביב לעוף בתבנית. לא, זה לא רק בשביל לסדר יפה – זה גם יתרו על טעמים ייחודיים!
שלב 5: עליכם לדאוג לסגר על העוף עם נייר אלומיניום, כדי שכל האכילה תישאר עסיסית. אחרי כ-40 דקות, תורידו את הנייר ותנו לו להתאלף לחצי שעה נוספת. כדאי לשמור על עין עליו, שלא יברח!
שאלות ותשובות:
- מה עושים אם אין לי ירקות צבעוניים? אל תדאגו! כל ירק שיש לכם בבית יעשה את העבודה – אפילו כרובית!
- האם אפשר להכין את המתכון בלי עוף? בהחלט! תנסו עם טופו – יהיה טעים באותה מידה!
- מה עושים עם השאריות? יופי! תסחטו אותם בצלחת ותהפכו אותם לסלט או למרק – כל מה שאתם רוצים!
- מה קורה אם אני שוכח את זה בתנור? כמובן שעדיף לא לשכוח, אבל אם כן – תהליך חקר חדש של "עוף חרוך!"
אז זה מתכון קל, טעים ומלא בצבעים שיגרום לכולם להרגיש כמו משפחת ליליאן בסרט!