עלי סיגר/ בוריקה המתכון הכי מוצלח

עלי סיגר בוריקה המתכון הכי מוצלח

מתכון לעלי סיגר/בוריקה בעבודת יד

זמן הכנה כולל: כ-14 שעות (כולל זמני מנוחה והתפחה) זמן הכנה אקטיבית: כשעה וחצי

מרכיבים לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 2 כוסות מים
  • ½ כף חומץ
  • ½ כף שמן
  • ½ כף מלח

מרכיבים למילוי ביצה:

  • ביצים
  • מלח
  • שמן לטיגון

מרכיבים למילוי תפוח אדמה:

  • תפוחי אדמה
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מלח
  • תבלין למפרום
  • 1 ביצה

אופן הכנת הבצק:

  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את הקמח, המים, החומץ, השמן והמלח עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  2. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לבצק לנוח במשך חצי שעה.
  3. לאחר חצי שעה, לושו את הבצק במשך כמה דקות. חיזרו על פעולת הלישה והמנוחה עוד 3 פעמים (סה"כ 4 פעמים, עם חצי שעה מנוחה בין לבין).
  4. כסו את הקערה והכניסו למקרר למשך הלילה (כ-12 שעות).

אופן הכנת העלים:

  1. חממו מחבת טפלון על אש בינונית.
  2. קחו חתיכה קטנה מהבצק ומרחו אותה בשכבה דקה על כל המחבת.
  3. המתינו מספר דקות עד שהעלה מתייבש והקצוות נפרדות מהמחבת.
  4. הניחו את העלים המוכנים על מגש, כאשר בין כל עלה לעלה מניחים נייר אפייה או שקית ניילון.
  5. ניתן להקפיא את העלים לשימוש מאוחר יותר.

אופן הכנת הבוריקה:

  1. חממו מעט שמן במחבת.
  2. הניחו חצי עלה סיגר במחבת.
  3. שפכו ביצה מתובלת במלח על חצי העלה.
  4. כסו את הביצה עם החצי השני של העלה.
  5. טגנו משני הצדדים עד להזהבה.

אופן הכנת מילוי תפוחי אדמה:

  1. מעכו תפוחי אדמה מבושלים.
  2. תבלו בפלפל שחור, כורכום, מלח ותבלין למפרום.
  3. הוסיפו ביצה אחת וערבבו היטב.
  4. מלאו את העלים בתערובת תפוחי האדמה וטגנו משני הצדדים.

הגשה:

מומלץ להגיש את הבוריקה לצד סלט ירקות קצוץ, טחינה ופיתה.

מתכון של נועם זיגדון.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *