פוקאצות ירקות קלות ומפנקות
מרכיבים:
- בצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות דבש
- ⅓ כוס שמן זית
- 3 ½ כוסות מים
- 1 כף מלח
- ירקות:
- מגוון ירקות אהובים חתוכים לקוביות (למשל: חצילים, קישואים, בטטות, בצל, פלפלים)
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- תוספות:
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שומשום
- שמן זית
פוקאצ'ות עם תוספות – חן במטבח
מתכונים נוספים
נאגטס עוף קריספי יותר טעים משל מקדונלדס – המתכון הסודי שלכם
מרק כרוב פולני מסורתי (קפושניאק) בטעם מדהים – המתכון שיפתח לכם את התיאבון
לחמניות בריוש להמבורגר – הסוד שיגרום לכם לאכול בבית ולא לצאת למסעדות
הוראות הכנה:
- הכנת הבצק:
- בקערת מיקסר, ערבבו קמח, שמרים וסוכר.
- הוסיפו מים, דבש, שמן זית ומלח. לושו כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- מרחו מעט שמן זית על הבצק, כסו בשקית והניחו לתפוח כ-45 דקות.
- לושו שוב את הבצק ידנית כדקה והניחו לתפוח 35 דקות נוספות.
- הכנת הירקות:
- ערבבו את קוביות הירקות עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות, עד שהירקות רכים.
- הרכבת הפוקאצות:
- חלקו את הבצק ל-30 עיגולים וצרו פוקאצה מכל אחד.
- הניחו את הירקות במרכז כל פוקאצה.
- פזרו מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום ומעט שמן זית.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבה.
- הגשה:
- הגישו את הפוקאצות לצד סלט רענן.
טיפ: ניתן לגוון בירקות לפי העונה והטעם האישי.
מתכון של אופירה פחימה יחיא.