מתכון של לאה מאיר
פשטידת תירס היא פתרון מושלם לארוחת ערב מהירה וטעימה. היא קלה להכנה, מתאימה לכל המשפחה וניתן לגוון אותה לפי הטעם האישי. המתכון הזה עבר מדור לדור במשפחתי, וזכה לשדרוגים רבים לאורך השנים. ניסיתי גרסאות שונות עם תוספות ותבלינים שונים, וזו הגרסה האהובה עלי, שזוכה תמיד לשבחים רבים.
רשימת מרכיבים:
- 150 גרם פתיתי גבינה צהובה (עמק, קצ’קבל, גלבוע, אמנטל, פקורינו)
- 1 קופסת קוטג’ (250 גרם)
- 1 קופסת שימורי גרעיני תירס (שטוף ומסונן)
- 1 שמנת לבישול (250 מ”ל)
- 2 כפות גדושות קמח תופח
- 2 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 50 גרם פתיתי גבינה צהובה לפיזור
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות.
- ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שמנו תבנית (22-24 ס”מ) בחמאה ופזרו פירורי לחם.
- שפכו את התערובת לתבנית והשטיחו.
- פזרו פתיתי גבינה צהובה מעל.
- אפו במשך 30-35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה והופכת יציבה.
טיפים:
- ניתן להוסיף לפשטידה ירקות קצוצים, כמו בצל, פלפלים או עגבניות.
- ניתן להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + 1/2 כפית אבקת אפייה.
- ניתן לאפות את הפשטידה בתבניות אישיות.
- לקבלת מרקם עשיר יותר, ניתן להוסיף 1/2 כוס גבינה לבנה לתערובת.
וריאציות ושיפורים:
- פשטידת תירס פיקנטית: הוסיפו 1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס לתערובת.
- פשטידת תירס ברוקולי: הוסיפו 1/2 כוס פרחי ברוקולי קטנים לתערובת.
- פשטידת תירס טבעונית: החליפו את הביצים ב-2 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים ב-6 כפות מים, ואת הקוטג’ בגבינת טופו משי.
הצעות הגשה:
- ניתן להגיש אותה גם כמנה עיקרית לצמחונים וטבעונים.
- פשטידת תירס טעימה גם כשהיא קרה, וניתן לארוז אותה כתוספת לארוחת צהריים או לטיול.