קציצות עוף אמא – הטעם של ילדות בכל ביס!

קציצות עוף של אמא

אין כמו ארוחת ערב משפחתית עם קציצות עוף טריות ורכות שנמסות בפה. הריח של הבצל המטוגן, תבלינים ביתיים והעסיסיות של הבשר – מחזירים אותנו בשנייה לילדות מאושרת וזכרונות מתוקים. אני זוכרת איך הייתי מסתכלת בהשתאות על אמא שלי מכינה בקלילות ובאהבה את המנה שכולם הכי אהבו. כל פעם שאני מגישה את זה היום למשפחה שלי, אני מרגישה שהמעגל נסגר והילדה הקטנה שבי צוהלת. אז בואו נכין יחד את קציצות העוף האלה בגרסה של פעם, עם הטאצ' האישי שלנו!

זמן הכנה:

  • הכנת התערובת: 20 דקות
  • קירור במקרר: 30 דקות
  • טיגון: 15 דקות
  • סה"כ: כשעה עד שעה וחצי להכנה

כמות: 20-25 קציצות בינוניות רמת קושי: קלה עד בינונית

מצרכים הכרחיים לתערובת מנצחת

  • 1 ק"ג בשר הודו טחון רזה
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • שן שום כתושה (לא חובה)
  • 1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס מים

ניתן להחליף את בשר ההודו בעוף או בקר לפי העדפה. מנסיוני, הודו שומר על הקציצות רכות וקלות יותר.

סדר ההכנה – צעד אחר צעד

להכנת קציצות עסיסיות ומלאות בטעם, פשוט עקבו אחרי השלבים הפשוטים האלה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל החומרים פרט לשמן – בשר, בצל, פטרוזיליה, שום, פירורים, ביצים, מלח, פלפל ומים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה כדי להתייצב.
  3. מרטיבים את הידיים במעט מים, לוקחים כף מהתערובת ומעצבים לקציצה עגולה ושטוחה. חוזרים על הפעולה עד גמר החומרים.
  4. מחממים מחבת עמוקה עם שמן על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקציצות בשכבה אחת ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד להשחמה.
  5. מנקזים את הקציצות על נייר סופג ומגישים מיד לצד אורז, פירה, סלט ירקות או רוטב לבחירתכם.
  6. חוזרים על התהליך עם שארית הקציצות עד שנגמרות. אם משהו נשאר – מצוין, הן אפילו יותר טעימות למחרת!

ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

קציצות עוף ביתיות הן לא רק אופציה טעימה, אלא גם בעלות ערך תזונתי גבוה:

  • בשר עוף או הודו מכיל חלבון איכותי שתורם לשרירים ולתחושת שובע
  • בשר הודו רזה במיוחד ודל בשומן רווי לעומת בשר בקר, מה שהופך אותו לידידותי ללב
  • פטרוזיליה היא מקור מצוין לברזל, אשלגן ונוגדי חמצון כמו ויטמין C ולוטאין
  • ביצים מספקות חלבון מלא, ויטמין B12 וכמעט את כל הוויטמינים והמינרלים שאנחנו צריכים
  • שמן זית או קנולה מכילים שומן בלתי רווי בריא שמגן על בריאות הלב ומוריד דלקות

אז לא רק שזה מרגיש כמו אוכל נשמה, זה גם נותן לגוף את כל מה שהוא צריך!

רעיונות להגשה ושילובים מעניינים

אחד הדברים הכיפים בקציצות זה האינסוף אפשרויות להגיש ולשדרג אותן:

  • הגישו את הקציצות בתוך פיתה עם טחינה, ירקות טריים וצ'יפס לארוחה מהירה וקלילה
  • שלבו אותן עם רוטב עגבניות, תבלינים איטלקיים וגבינה צהובה כמו קציצות "שניצלונה"
  • הכינו רוטב אסייתי מתקתק מסויה, דבש וג'ינג'ר להגשה עם אטריות אורז ובוק צ'וי מוקפץ
  • קצצו את הקציצות לקוביות וטגנו עם בצל, פלפלים ותפוחי אדמה לתבשיל עוף משביע
  • השתמשו בקציצות כמילוי לכריך עם חסה, עגבנייה, מלפפון ומיונז באגט פריך

כל פעם אפשר להגיש אותן בצורה אחרת וליצור גיוון שמתאים לכל טעם.

שאלות ותשובות מהקהילה של מבשלים ביתיים

מה עושים אם יש לי רגישות לגלוטן? אפשר בקלות להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה, פירורי אורז או כל תחליף דומה ללא גלוטן. המרקם יהיה מעט שונה אבל הטעם ישאר מעולה.

האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן? כמובן! מניחים אותן על נייר אפייה בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהן זהובות ויציבות. הן לא ייצאו פריכות כמו מטוגנות אבל עדיין טעימות מאוד.

איך אפשר לדעת מתי הקציצות מוכנות? סימן טוב הוא שהן מקבלות ציפוי חום-זהוב מכל הצדדים, הבצל החיצוני משחים והן מרגישות יציבות ולא נמעכות בקלות. פשוט תנסו להפוך אחת ואם היא מחזיקה את צורתה – סימן שהיא מוכנה.

אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא או לשמור? ללא ספק! תכינו כמות כפולה או משולשת, תצננו לגמרי ותקפיאו בשכבה אחת במכל אטום. הן ישמרו עד 3 חודשים כך. כשמתחשק – פשוט מפשירים בערב ומחממים בתנור או מיקרוגל לפי הצורך.

כמה זמן הקציצות נשארות טריות במקרר? אם אחסנתם אותן במכל אטום, הן צריכות להיות בסדר גמור עד 4 ימים לאחר ההכנה. רק תוודאו שהן מכוסות ושלא נוגעות במזון אחר.

מה אפשר לעשות עם קציצות שהתפרקו או השחירו יותר מדי? שום דבר לא הולך לאיבוד! פשוט תפררו אותן לחתיכות קטנות ותשתמשו כמילוי לטורטיות, כריכים, פשטידות או אפילו כתוספת לסלט חם עם קינואה ועדשים. יהיה מעולה בטעם ובמרקם.

האם יש תחליף טבעוני לביצים כדי לשמור על המרקם? כמובן, יש כמה אופציות: אפשר להשתמש ב-1/4 כוס רסק תפוחי אדמה או חומוס כתחליף מחבר לכל ביצה. ניתן גם לערבב 1 כף זרעי צ'יה עם 3 כפות מים ולתת לתערובת לנוח 10 דקות לפני השימוש.

הקציצות שלי יצאו קצת יבשות מדי, מה עושים? נסו להגדיל קצת את כמות המים או להוסיף גזר מגורר / קישוא מגורר לתערובת לחות נוספת בפנים. גם חשוב לא לתת להן יותר מדי זמן על האש ולשמור אותן עסיסיות.

יש טיפים לתיבול מיוחד של הקציצות? תנסו להוסיף תבלינים כמו כמון, פפריקה מתוקה, בזיליקום או בהרט להקפצה בשלבים האחרונים של הטיגון. אפשר גם לשלב פנימה גבינה בולגרית מפוררת, זיתים קצוצים או חמוציות מיובשות לטוויסט מרענן.

יש לי המון קציצות מוכנות ולא יודעת מה לעשות איתן, רעיונות? יש לי כל כך הרבה רעיונות! חתכו חצי וציפו בממרח עדשים וחציל קלוי כמו במסעדות. גלגלו בתוך עלי חסה וגזר כמו ספרינג רולס וייטנאמי. בנו מגדל במאפינס עם דיסקיות חצילים ורוטב עגבניות כמו מיני מוסקה. השמיים הם הגבול.

חברים יקרים, אין לי מושג מאיפה לאמא שלי היה את כל הידע והכישרון להכין את הקציצות האלה בטעם כזה. כל מה שאני יודעת זה שהיום, כל פעם שאני מגישה אותן לילדים שלי ורואה את המבטים המאושרים על הפנים שלהם, אני מרגישה שהעברתי להם מתנה קטנה של אושר וחיבור למורשת הטעימה שלנו.

אז קדימה, לכו תכינו את הקציצות הנפלאות האלה! תשקיעו בהן כל טיפת אהבה שיש לכם ותראו איך כל ביס הופך לרגע קטן של התרוממות רוח. ואם תרצו, תעבירו את המתכון הלאה לאנשים שאתם אוהבים – כי אין דרך יותר טובה לומר למישהו שאתה אוהב אותו מלהאכיל אותו בטעם של בית.

שתפו תמונות, סיפורים, טיפים ובעיקר המון המון אהבה! כי בסופו של יום, מזה הקציצות האלו עשויות – זכרונות מתוקים, טעמים שמחברים וקצת פירורי לחם שדבק שומר הכל יחד…

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *