שניצל בטמפורה פריך וטעים – מתכון מיוחד לשבת

שניצל בטמפורה פריך וטעים - מתכון מיוחד לשבת

מתכון לטמפורה שניצל פריך וטעים

זמן הכנה: 10 דקות + זמן קירור

זמן טיגון: 15-20 דקות

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • 1 ביצה (לא חובה)
  • 1 כוס סודה (או בירה/מים קרים)
  • נתחי חזה עוף

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים.
  2. הוסיפו את הביצה (אם משתמשים) והסודה (או בירה/מים קרים) בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בלילה סמיכה במרקם של טחינה.
    • טיפ: אם הבלילה דלילה מדי, הוסיפו עוד קמח. אם היא סמיכה מדי, הוסיפו עוד נוזלים.
  3. הכניסו את נתחי חזה העוף לקערה וערבבו היטב עד שיצופו בבלילה.
  4. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 30 דקות לפחות (ועד לילה שלם).
  5. חממו שמן עמוק בסיר רחב.
  6. הוציאו את נתחי העוף המצופים מהמקרר וטגנו אותם בשמן החם עד להזהבה מכל הצדדים. הקפידו לא להצמיד את הנתחים כדי שלא ידבקו זה לזה.
  7. הוציאו את השניצלים המוכנים מהשמן בעזרת כף מחוררת והניחו על נייר סופג.

הגשה: הגישו את השניצלים החמים לצד סלט ירוק, צ'יפס או פירה.

בתאבון!

מתכון של זהר מנדל.

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *