שניצל תירס מדהים ושווה
עכשיו, מי לא אוהב שניצל? ואילו שדרוגים מרנינים יכולים להיות לשניצל הקלאסי אם נוסיף לו תירס? המנה הזו, שמקורה במטבח המקסיקני, מתהדרת בטעמים חדשים ואקזוטיים שיגרמו לכם להתחיל לרקוד! בכל Bite תרגישו את הקראנץ' של התירס המשגע יחד עם רכות הבצק. המנה הזו פשוט אגדה! אם אתם מחפשים משהו חדש ומתוחכם שיהיה בהישג יד בכל ארוחה, אתם במקום הנכון. אנחנו ניצור שניצל תירס ממכר שיפיל אתכם מהרגליים.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנת שפים: ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשעוררנו את תאבונכם, הגיע הזמן להציג לכם את המרכיבים שצריך לתפוס מקום במטבח שלכם. כל רכיב תורם בצורה ייחודית למנה הזו, ויחד הם יוצרים טעמים שלא תשכחו במהרה!
- 1 קופסה (300 גרם) תירס מתוק, מסונן
- 1 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס קינואה מבושלת
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית Paprika מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
יש לכם אפשרות לשדרג את המנה. לדוגמה, ניתן להוסיף לקמח תבלינים נוספים כמו זעתר או פפריקה חריפה. השניצלים ייצאו עם טוויסט אקזוטי!
שלבי ההכנה
כעת, עם כל המרכיבים ביד, הגיע הזמן לפתוח את החלון ולרגש את העיניים והרגליים. אחרי שתתכוננו, תתחילו את המסע המדהים הזה!
- בקערה גדולה, ערבבו את התירס, פירורי הלחם, קינואה, קמח והקימל. התערובות שלא יזיקו!
- הוסיפו את הביצה לתערובת וערבבו היטב עד שהתערובות יתמזגו.
- תמליחו ותפלפלו את התערובת לפי הטעם שלכם. זכרו, פחות זה יותר!
- חממו שמן במחבת על חום בינוני.
- קחו כף מהתערובת וצורתם לשניצל שטוח. הניחו בזהירות במחבת.
- טגנו מצד אחד כ-3-4 דקות עד שהשניצל משחים. משם, הפנו עם קלף צדדי והטגנו עוד 3-4 דקות.
- הניחו את השניצלים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- שימרו חמים והגישו עם רוטב טריאקי או סחוג, וכמובן סלט מרענן ליד.
זהו, קיבלתם את השניצל הטעים ביותר! כל Bite מרגיש כאילו הוא עושה חגיגה בפה!
שדרוגים ותוספות אפשריות
רוצים להפוך את המנה למטורפת עוד יותר? הצעה: הוסיפו גבינת פטה לתערובת או תוסיפו ירקות קצוצים כמו פטרזיליה, בצל ירוק או אפילו פרוסות פפריקה. את מה שעשתם יכולות לנסות לשדרג כל פעם מחדש, וכל פעם יכולה לצאת גרסת פלא אחת נוספת.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את השניצלים מראש?
בהחלט! השניצלים יכולים להישמר במקרר עד יומיים. בטוח שתהיה להם טעם magnífico גם אחרי יום במקרר.
אילו רטבים מומלצים למנה?
אתם יכולים להשתמש ברוטב צ׳ילי מתוק, רוטב סויה טעים, או אפילו רוטב המיוצר במסעדות מקסיקניות.
האם אני יכול להשתמש בתירס קפוא?
אין בעיה! רק הקפידו לבשל אותו מעט לפני – זה אמנם ידרוש קצת יותר מ-30 דקות, אבל התוצאה שווה את זה.
מה אפשר להחליף במקום הביצה?
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצה ב – 2 כפות של שמן צמחי או ביצת תחליף טבעונית.
האם השניצל צריך להיות חם בזמן ההגשה?
בהחלט! הכי טעים כשזה נוגע בפה ישר מהמחבת.
היכן ניתן לאחסן שאריות?
הכי טוב לשמור את השניצלים בכלי סגור במקרר, ולחמם קצרות לפני ההגשה.
כמה קלוריות יש במנה?
מנה של שניצל תירס כזו מכילה בערך 300 קלוריות, תלוי בכמות השמן או התוספות שאתם בוחרים.
האם ניתן לאפות את השניצלים?
כן! אפשר לאפות בתנור שחומם ל – 200 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. טגנו עד שמשחים ופריכים.
מהי מנה צדדית המושלמת לשניצל תירס?
סלט קיץ צבעוני עם עגבניות, מלפפונים ורגטבזו רטב בוסמתי.
על מה כדאי לשים לב בזמן הטיגון?
הקפידו שהשמן יהיה חם אך לא רותח מדי – זה יגרום לשניצלים לבעוט ולא להיבש.>
אם אהבתם את המתכון המושלם הזה, אל תשכחו לשתף את החברים ולפזר את האהבה ברשתות החברתיות! שיהיה בתיאבון!